Видео: Нуркић оборио шест личних НБА рекорда на једном мечу и прозвао Јокићев Денвер!

Бобана Марјановића није било на паркету у победи Детроита над фаворитима из Кливленда (106:101), али је зато пажњу наше кошаркашке јавности привукло понашање Јусуфа Нуркића, донедавног саиграча Николе Јокића у Денверу, који је заблистао откако је прешао у Портланд.

Кошарка 10.03.2017 | 12:15
Видео: Нуркић оборио шест личних НБА рекорда на једном мечу и прозвао Јокићев Денвер!
Нуркић је, наиме, у тријумфу Трејл Блејзерса над Филаделфијом од 114:108 после продужетка, оборио чак шест личних НБА рекорда за 38 минута указане шансе. И то у поенима (28 их је постигао на овом мечу), скоковима (чак 20), асистенцијама (осам), блокадама (читавих шест), слободним бацањима (10 погођених, из 13 покушаја), и офанзивним скоковима (седам).

Замољен на терену од стране ТВ репортерке да каже шта му је од ових силних статистичких рекорда најдраже, кратко је рекао:

"Ништа. Први пут сам у животу добио праву минутажу, тако да сам... кул. Само хоћу да се забављам на терену, то је све".

У Денверу је ова изјава наишла на бурне реакције навијача Нагетса, који су Нуркића бодрили до пре три седмице, односно до 13. фебруара, када га је управа проследила у Портланд, у склопу договора три екипе. Јер, Јусуф Нуркић је Денверу био стартер на чак 27 утакмица у својој дебитантској сезони, а у прошлој, његовој другој, то је био случај на 29 мечева. Играо је у просеку 17, 18 минута по утакмици, свега четири мање него што је то прошле сезоне био случај са дебитантом Јокићем. Када је ове зиме стручни штаб одлучио да репрезентативац Србије буде стартер, према писању америчких медија то је изазвало велико незадовољство код Нуркића, па га је управа, да би задржала добру атмосферу у свлачионици, проследила даље.



Што се Јокића тиче, он је после два пропуштена меча услед грипа, и даље под знаком питања за наредни меч, који његови Нагетси играју против фаворита из Бостона. А што се Нуркића тиче, његова фантастична партија против Филаделфије бацила је у други план чињеницу да је управо у Филаделфији заблистао један момак који је не тако давно играо и АБА лигу, хрватски репрезентативац Бојан Богдановић, који је Портланду убацио 28 поена, уз девет остварених скокова.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тхе Нурк

10.03.2017 13:39

Није Богдановиц вец Сариц

ОДГОВОРИТЕ