ЕЛ: Ноћиони пропушта Звезду, двојица "ровитих"!

Тренер Мадриђана Пабло Ласо и играч Донте Дрејпер бираним речима су говорили о црвено-белима уочи утакмице 25. кола Евролиге у петак.

Кошарка 10.03.2017 | 11:15
ЕЛ: Ноћиони пропушта Звезду, двојица "ровитих"!
Реал Мадрид ће у петак од 21.00 бити фаворит у сусрету са Црвеном звездом, али ни "краљевићи" нису баш у идеалној ситуацији пред овај меч.

Док ће црвено-бели поново бити без првог плејмејкера Стефана Јовића (без кога су победили Бамберг прошле недеље), Реалу ће недостајати ветеран Андрес Ноћиони, а још двојица играча су лакше повређена.

"Ноћионија боли стопало и још не може да се прикључи тренинзима. Хантер није тренирао у четвртак због болова у леђима, Дончић храмље и тренирао је смањеним интензитетом, али надам се да ће обојица бити у тиму", реферисао је шпанским новинарима тренер Пабло Ласо.

Реал (скор 18-6) се са ЦСКА (19-6) бори за прво место пред плеј-оф, што носи са собом једну врсту оптерећења. Љуљ и другови прошлог месеца су освојили Куп краља, а ту је и увек напорна Ендеса лига. Мање од 48 сати после окршаја са Звездом, предстоји им "Ел класико" против Барселоне.

"Напори током фебруара су нам узели много и са физичког и са менталног аспекта. За нас је свака утакмица важна. Што се тиче Евролиге, гледамо да што пре обезбедимо Топ 4 пласман и предност домаћег терена у плеј-офу".

Звезда (14-10) у децембру је добила први меч у Београду резултатом 82:70.

"Јаки су на свим позицијама. Имају велике борце, који су пре свега солидни дефанзивци један на један и добри скакачи, што њиховом тиму даје велики степен сигурности.Када ухвате лопту, воле да трче у контре, Јовић креира за саиграче, а у Гудурићу, Лазићу и Џенкинсу имају играче који су значајно напредовали. Дуго су заједно, пронашли су своју игру и то их чини противником за страхопоштовање", рекао је Ласо о екипи Дејана Радоњића.

Донте Дрејпер, који је афирмацијом Луке Дончића постао трећи "плеј" Реала, најавио је да ће екипа бити потпуно фокусирана на утакмицу у петак, а да ће тек после тога размишљати о "Ел класику".

"Знамо да је ово важан меч против врло озбиљног тима, једног од најтежих противника у Евролиги. Играју увек на исти начин, физички су јаки, агресивни и не штеде се. Зато и јесу у конкуренцији за четвртфинале. Морамо бити спремни за 40 минута борбе".

Звезда би се тријумфом над вишеструким прваком Европе издвојила на петом месту, испред Панатинаикоса (14-11), Басконије (14-11), а можда и Ефеса (13-11).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар