Ко је крив - Барса, судија, ПСЖ или Емери?!

Са осмехом на лицу, Маскерано је признао да је фаулирао Ди Марију и само досуо со на рану фудбалера Пари Сен Жермена, чији тренер није тражио изговоре у судијским грешкама, али чији председник јесте оптужио Ајеткина за елиминацију екипе.

Фудбал 09.03.2017 | 21:00
Ко је крив - Барса, судија, ПСЖ или Емери?!
Со на рану.

Реално, фудбалери Барселоне могли су да кажу шта год су желели после каталонских 6:1, исто колико и фудбалери Пари Сен Жермена нису могли да кажу апсолутно ништа.

Односно, шта год би рекли, не би променило суштину - постали су први клуб у историји евро-купова који је елиминисан након што је у првој утакмици победио 4:0, иако је свима који су гледали и нису гледали реванш меч осмине финала Лиге шампиона било јасно да их је на путу ка историјском дебаклу прилично погурао судијски тим из Немачке на челу са арбитром турског порекла, Денизом Ајеткином.

Утолико, насмејан, расположен, свестан да су саиграчи и он извели највећи "камбек" од 1955. до данас, Хавијер Маскерано признао је пред новинарима да је при резултату 3:1, који је сам по себи значио пролаз Парижана даље, фаулирао земљака Анхела Ди Марију у стопостотоној гол шанси.

Другим речима, признао је да је требало да буде досуђен пенал, уз његово искључење, у 85. минуту за извесних 3:2 и елиминацију првака Шпаније.

"Јасно је да јесам фаулирао Ди Марију, али не мислим да је то разлог због ког смо избацили Пари Сен Жермен", рекао је Маскерано у микс зони стадиона "Камп Ноу" у среду увече.

Маскеранов фаул за пенал и црвени, који није досуђен, само је кулминација серије грешака Ајеткиновог тима. Иако би могао да наведе не један, већ неколико примера када су његови играчи оштећени, тренер "светаца" Унаи Емери одбио је то да уради. Рекао је само…

"Када будемо анализирали све, биће нам јасно колико смо велику шансу пропустили".

Потом је додао...

"Ово није утакмица какву смо желели да одиграмо, а судија је често био на страни Барселоне. Њихови играчи су, међутим, желели победу. Ми смо хтели да наставимо утакмицу коју смо одиграли код куће, али је сада јасно да то нисмо урадили. Поправили смо се пошто смо губили 2:0 на полувремену, показали смо мало карактера. На 3:1 смо, нормално, помислили да је меч завршен, али нам је за 5-10 минута пропао сав рад који смо уложили у другом полувремену".

Рекао је и...

"Морамо да превазиђемо ово искушење да бисмо порасли. Ако наставимо да радимо, сигуран сам да ће ПСЖ имати још прилика какву је имао данас. Играчи су одговорни и свесни су да нису били на нивоу у важном тренутку за клуб".

"Не могу да верујем шта се догодило. Примили смо три гола за седам минута. Нећемо тражити никакве изговоре, али постојала су два пенала и оба пута није било пенала. Играли смо јако лоше. Тешко је ово прихватити. Веома, веома тешмко. Судија је много помогао Барселони. Тешко је ово прихватити. Ово је кошмар за све нас. Сви су узнемирени", рекао је председник Пари Сен Жермена, Насер Ал Келаифи, који је одбацио могућност да тренер Унаи Емери буде смењен после дебакла.

Његов колега, Луис Енрике, говорио је у даху...

"Све смо ризиковали и исплатило се. Овакве завршнице се дешавају врло ретко у фудбалу и овог пута је био ред на нас. Овакав подвиг је добар за све и одушевљен сам што сам уживао у оваквом тренутку. Кључ победе била је наша ефикасност. Шести гол је постигнут уз помоћ наде једног навијача са другог краја света".

Руку на срце, Ајеткин је пре тога итекако оштетио Барселону, у 49. минуту, када није досудио чист једанаестерац после неспретног, али очигледног фаула Томаса Менијеа над Нејмаром.

Тај прекршај није био за црвени картон, али јесте за једанаестерац после којег би, извесно је, Барселона имала 3:0 после четири-пет минута игре у другом делу. Једнако колико и навијачи Пари Сен Жермена, и присталице Барселоне могле би да отворе дискусију на тему - шта би било да је тада "свиран" пенал.

Оно око чега нема дилеме је да је Ајеткин "овребовски" одсудио наизглед "мртав" реванш прве рунде елиминација, остаје дилема само - да ли је он био кључан фактор за исход утакмице какав није виђен пуне 62 године, тачније који се догодио први пут од 4. септембра 1955. године када су Спортинг Лисабон и Партизан (3:3) одиграли први икада сусрет у Купу, односно Лиги шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар