Раст водостаја, заплављене куће

У Бањалуци водостај Врбаса опада.

И ниво Сане у Приједору опада, али и даље су на снази мјере о проглашењу првог степена приправности.

Босна и Херцеговина 09.03.2017 | 08:30
Раст водостаја, заплављене куће
И ниво Сане у Приједору опада, али и даље су на снази мјере о проглашењу првог степена приправности.

Водостај ријеке Укрине у горњем току од синоћ је у паду, а на подручју Дервенте још је евидентан раст. Заплављене су куће у насељу Јасенци, и Лужанима. Штаб за ванредне ситуације прогласио је ванредну одбрану од поплава.

Према ријечима потрпарола Цивилне заштите Републике Српске, Жељка Стојановића, ниво Укрине у Дервенти током ноћи растао је 10 центиметара по часу. На терену су припадници ватрогасне јединице, радници и механизација предузећа.

У Српцу, у насељу Илићи заплављено је 14 кућа, а у дијеловима насеља Гај и Бајићи четири куће. Водостаји осталих ријека у Српској су у стагнацији или опадању.

Због ситуације која је настала након обилних падавина засједала је и Влада Српске, која је процијенила да нема непосредне опасности од изливања већих водотока.

Задужена је Републичка управа цивилне заштите, као и надлежни републички органи и јединице локалне самоуправе да редовно прате стање на терену, предузимају одговарајуће мјере, те по потреби обавјештавају Владу.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нелогицно

09.03.2017 08:53

Да ли је могуце да увијек се само код нас десавају поплаве? па људи моји ви оцистите корита ријека а све градјане молим не бацајте у корита ово све сто сте видјели да вода носи до следецег сузења корита ЦУВАЈМО ПРИРОДУ И ЊЕНА БОГАТСТВА. ХВАЛА

ОДГОВОРИТЕ