Огласио се Иван Томић...

Блеки је звер од играча, сетите се какав је био Видић! Влаховић као Пипо Инзаги! „Фјорентина ће направити сјајан посао ако их узме“, анализирао је бивши директор и тренер Партизана за италијанске медије.

Фудбал 10.03.2017 | 17:00
Огласио се Иван Томић...
Оно што је говорио неформално, сад је рекао званично. Некадашњи шеф стручног штаба Партизана у зиму 2016, током припрема црно-белих на Кипру, уверавао је сараднике, људе из клуба у новинаре да су два његова „изума“, Никола Миленковић иДушанВлаховић, „звери од играча“, а од својих принципа није одустао ни 15 месеци касније, поновивши то у изјави за италијанске медије.

Повод је, наравно, најављен трансфер штопера и нападача у Фјорентину, а како је Томић некад играо за Рому и важи за сјајног саговорника природно је што су га колеге из Виолањуза, блиског клубу из Фиренце, контактирале да подробније представи карактеристике момака за које ће црно-бели добити 6.500.000 евра.

Најпре о Николи Миленковићу.

„Он има такве физичке карактеристике да је - звер! Јак је и брз, што је реткост за фудбалера високог 194 центиметра. Тестови које смо радили прошле године показали су да у његом мишићма има доста такозваних белих влакана, која омогућавају бржу контракцију мишића. Зна да 'чита' игру, уме с лоптом и сматрам да је пред њим велика каријера“, оценио је Иван Томић који се дуго није оглашавао у јавности.

Новинари су га питали да ли популарни Блеки има недостатака.

„Једини је неискуство. Другачије не може ни да буде, јер му је тек 19 године. Природно је што Миленковић још мора да се развија, а уколико га Виола узме направиће погодак. Можда је Фиренца право место за његову даљу каријеру, имајући у виду да ће тамо моћи да се креће стопама Јоветића, Љајића и Настасића, да постане играч сличан њима. Потребно је само дати дечку време да се прилагоди италијанском фудбалу, а знајући Николу неће му дуго бити потребно. У Партизану је брзо напредовао, поседује јак карактер, играо је вечити дерби као да је ветеран и то су разлози због којих верујем у њега“.

Миленковићев трансфер биће озваничен на лето, а Партизан ће добити 5.000.000 евра и 15 процената од наредне продаје.

„Сетите се какав је био Видић, с тим што је Никола виши од Немање. Уколико настави овим путем, може да постане врхунски штопер“, сматра Иван Томић.

Некадашњи трофејни везиста, успешни спортски директор и не баш упечатљив тренер Партизана минуле зиме је Италијанима представио и Душана Влаховића.

„Прошле зиме ја сам га убацио у први тим, постао је најмлађи дебитант у историсји српског фудбала. Ничег се не плаши, живио за гол, као што је то некад живео Филипо Пипо Инзаги“, похвално ће Томић.

Од трансфера младог шпица клубу из Хумске 1 припашће 1.500.000 евра, уз напомену да ће Влаховић остати у Београду на позајмици до краја јануара 2018, како би тек као пунолетан могао у Серију А.

„Душан је амбициозан, напорно тренира, жели да покори свет. С обзиром на висину (191 центиметар), веома добро игра главом, међутим, далеко од тога да је статичан пред голом. Зна да чува лопту, дрибла, пуца ван казненог простора, а прецизно изводи пенале. Иако је млад, видео сам његове квалитете, поседује потенцијал да постане одличан играч“.

Закључак...

„Ако и њега узме Фјорентина ће направити сјајан посао. Миленковић и Влаховић су Партизанови бисери, неки од највећих талената које је клуб имао у последњих 15-20 година“, сматра Иван Томић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар