ЛШ: Медији по Венгеру, он по судијама!

Менаџер Арсенала каже да је револтиран одлукама грчких арбитара, које су по његовом мишљењу одговорне за дебакл у окршају са Бајерном.

Фудбал 08.03.2017 | 11:30
ЛШ: Медији по Венгеру, он по судијама!
"Венгер напоље", "Венгер дотакао дно", "Понижени", "Стара срамотна прича", неки су од наслова које ће Енглези угледати на спортским странама, када у среду ујутру купе новине.

Тичу се, наравно, пораза Арсенала од Бајерна 1:5 (1:0), у реванш сусрету осмине финала Лиге шампиона. Исти резултат постигнут је у првом мечу у Минхену.

Али, док медији, као и део навијача, траже његову "главу", Венгер одбија да се преда.

Прекаљени француски стручњак је као кривце за дебакл на домаћем терену означио грчке судије, на челу са Тасосом Сидиропулосом.

"Мислим да смо имали игру какву смо желели, али нисмо имали среће са неким судијским одлукама. Заиста је тешко схватити шта су радили. Дефинитивно је био пенал над Волкотом (али није свиран, при резултату 1:0), Левандовски је (пре пенала за Бајерн) био у офсајду, пенал није постојао и на све то је (Кошелном) показан жути, па црвени картон", љутито је причао Венгер на конференцији за новинаре.

Арсенал је уз изједначење на 1:1 остао са десеторицом играча, након чега се читав његов концепт распао у рекордном року.

"Пре пенала сам осећао да смо у игри. Ко зна како би Бајерн реаговао да смо дали други гол. Коначан резултат је веома лош и не одражава храброст коју смо приказали у првом делу утакмице".

Венгер је признао да је његов тим дефинитивно био сломљен када је Бајерн преокренуо на 1:2.

"Имаш играча мање и свестан си да више не можеш да се квалификујеш. То што се дешавало у финишу не желим да памтим, јер је утакмица претходно упропаштена судијским одлукама. Револтиран сам и много ми је жао људи који су платили скупе улазнице за овај меч".

Стратег Арсенала, коме на крају текуће сезоне истиче уговор, није желео да коментарише протестни марш групе навијача, одржан пре утакмице испред стадиона "Емирејтс".

Било како било, ово ће остати забележено као најтежи пораз "тобџија" на домаћем терену још од новембра 1998. и 0:5 против Челсија у мечу Лига купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар