Меша: Сад нећу звати Кодру

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић 16. марта ће саопштити имена играча за квалификациону утакмицу против Гибралтара и пријатељски дуел са Албанијом.

Фудбал 09.03.2017 | 08:00
Меша: Сад нећу звати Кодру
Иако је остао поприлично закопчан у изјавама око списка "змајева" веома извјесно је да ће Емир Спахић, који је без клуба, пропустити предстојеће окупљање националног тима БиХ.

У изјави за сарајевско "Ослобођење", Баждаревић је открио и да овај пут неће рачунати на нападача Осасуне Кенана Кодру, који је иначе син некадашњег селектора БиХ и голгетера Барселоне Мехе Кодре.

"Кодру сам већ два пута стављао на шири списак и не постоји ниједна препрека да га не позовем. Међутим, у овом тренутку имамо пет нападача. Ту је (Един) Џеко, који је капитен, затим Ведад Ибишевић, који поново игра добро и ефикасно, па онда и Милан Ђурић. Он се, истина, мало жалио на повреду, али ће бити спреман за утакмице, а свакако ће прилику добити Ријад Бајић и Армин Хоџић, који играју одлично за Коњу и Динамо. Дакле, Кодру пратимо и гледали смо га уживо, али нећемо га звати за ове утакмице", рекао је популарни Меша.

Сарајевски лист наводи и да на списку неће бити Хариса Медуњанина и Мухамеда Бешића. 

"Медуњанин је и даље члан репрезентације, али неће бити позван за овај меч. На њега и даље рачунамо. Што се тиче Бешића - од Евертона очекујемо да нам пошаљу љекарску документацију, а у приватном разговору са тренерима сазнали смо да Мухамед још није спреман за утакмице, тако да нема смисла да га позивамо овај пут. Пустићемо га да се опоравља и тренира у Евертону, како би се што боље спремио за наставак сезоне", додао је Баждаревић.

Утакмицу квалификација за Свјетско првенство "змајеви" играју 25. марта у Зеници док је пријатељски сусрет заказан три дана касније у Елбасану.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар