Видео: Од најчуднијег трансфера прелазног рока до...

. . . до момка за кога се отимају Реал, Барса, Јуве, Јунајтед, Челси. . .  Бернардо Силва и Монакова потрага за богатим удварачем.

Фудбал 12.03.2017 | 21:30
Видео: Од најчуднијег трансфера прелазног рока до...
Лето 2014. године. Монаково врло кратко саопштење: довели смо Бернарда Силву. Имао је, додуше, иза себе титулу "откровења сезоне", али у португалској другој лиги. За први тимЖоржа Жезуса на три утакмице одиграо је само 31 минут. Још кад се појавила информација да је скоро трећина од 15.750.000 евра плаћеног на име обештећења завршило на неким приватним рачунима, а зна се да о Силвиној каријери брине Жорж Мендеш, многи су били склони да младог фудбалера отпишу као - менаџерског играча.

Каква грешка!

"Месизињо", илити "мали Меси" како су га називали још док је одрастао у Бенфиконој Сеишал фудбалској академији, овог лета ће бити играч око кога ће се рвати најећи фудбалски клубови. Острвски Тајмс већ је писао да је Челси завршио посао, али француски медији, а они ретке грешке, нису дали потврду, већ су само наставили да набрајају удвараче.

Ред је већ подугачак, а на њему само најлепша лица европског фудбала: Реал, Барселона, Јувентус, Манчестер јунајтед (као његова предност помиње се то што је и Жозе Мурињо клијент Жоржа Мендеша), Манчестер Сити...

Остатак света само се тихо склонио у страну. Ови најбогатији кренули су са уобичајеним контактима, неформалим испитивањем играчеве околине, покушајима да спусте цену, јер Монако ипак тражи превише - око 80.000.000 евра је откупна клаузула.

Међутим, како време пролази та огромна сума делује све мање и мање неразумна. Навијачи Бенфике гризу се за усне. Обожавали су Жезуса, мада су му и пре преласка у Спортинг замерали што није више веровао у момке из омладинске школе.
"Кад сам видео да ме на тренингу ставља да играм левог бека схватио сам да немам будућност у Бенфики", говорио је Силва својевремено.

Ко га је гледао на десном крилу зна да је био у праву. Такав преглед игре, таква фудбалска интелигенција ретко се среће. Јесте да се, као и многи "леваци", превише ослања на ту јачу ногу, али далеко од тога да се његови потези могу предвидети. Питајте само фудбалере Нанта које је у недељу бацао по терену док је наизглед само праволинијски ходао. Не бежи ни од дефанзивних задатака, иако је јасно да му је офанзива приоритет.  Ретко губи лопту, одлучује брже од осталих на терену, малтене је незаустављив у ситуацијама један на један, а виђали смо и ситуације у којима се залеће на двојицу, па и тројицу... Са успехом. Има шут, има завршни пас, обожава да уђе у центар терена и на себе навуче не једног него више чувара...

Хамес Родригез, Иско, можда и Алексис Санчез и Антоан Гризман... И одмах уз њихБернардо Силва као потенцијално једна од највећих бомби прелазног рока уз саиграчаКилијана Мбапеа.

Мада би за фудбал можда било и најпоштеније да обојица одиграју још коју сезону у Монаку. Али ко још мари за то кад је 80.000.000 евра на столу? И не, уопште није неразумна сума. Улози су одавно пробили плафон.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар