Радоњић: Одиграли смо колико је било довољно за побједу

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су његови кошаркаши одиграли довољно добро да победе ФМП.

Кошарка 06.03.2017 | 14:15
Радоњић: Одиграли смо колико је било довољно за побједу
"Није једноставно чак ни правити анализу утакмице, пошто смо одавно обезбедили прво место. У овом ритму такмичења, уз повреде које имамо и неку пажњу која је окренута ка томе да не улазимо у нове проблеме са повредама, одиграли смо још један меч против ФМП-а који је одиграо добро. Ми смо у недовољно добром фокусу одиграли довољно добро да славимо", рекао је Радоњић.

Звезда је победила ФМП 84:76 у 25. колу АБА лиге. На клупи се после дужег времена нашао Немања Дангубић, који је имао проблема са повредама.

"Немања у уторак почиње да ради са екипом и даће све од себе, као и остали, да до краја сезоне будемо добри. Стефан ; Јовић је и даље одсутан. Огњен Добрић је имао фрактуру прста, али већ неко време има проблема са мишићем ноге и одлучио сам да му дамо пар дана да се макар мало опорави, а верујем, познавајући његов карактер, да ће у уторак или среду, бити у пуном тренажном процесу. Дангубић је после дуже времена осетио драж утакмице", рекао је Радоњић.

Тренер Звезде је казао да не зна када ће се Јовић вратити у тим.

"Надам се брзо, с обзиром на ритам који нас чека, на утакмице које следе. Почиње полуфинале АБА, затим, завршница Евролиге у којој нас чекају четири гостовања и две утакмице код куће, Уникс и Олимпијакос, противници који имају много лакшу ситуацију. Кад бисмо били комплетни, онда би било са више шанси. Овако смо у сталном заостатку од два-три играча, што је сасвим нормално са тимовима који играју Евролигу", рекао је Радоњић.

Дангубић је казао да је тим срећан због победе и да је екипа одиграла сјајно.

"Сигурно смо срећни, момци су одиграли сјајно. Полако се спрема најважнији део сезоне. Добро се осећам, почео сам да тренирам, требало би у наредном периоду да кренем пет на пет и да кренем у тренажни процес. Било ми је доста тешко у овом периоду, било је много утакмица. Сигурно није лако бити повредјен, али шта је ту је, то је део спорта, такве ствари иду уз ову професију. Не желим више ни да причам о томе, такве ствари су иза мене", рекао је Дангубић.

Тренер ФМП-а Бранко Максимовић казао је и да његов тим има проблема са повредама, пошто је Ајзеа Остин имао температурур данас, а Алекса Раданов има повредјен лист. Капитен Филип Човић већ дуже времена је повредјен због сломљеног ребра.

"Честитам Звезди на победи. Они ; имају сезону из снова. И ми такодје имамо проблема са повредама играча. Мислим да смо одиграли коректну утакмицу. Брине ме и нервира превише изгубљених лопти. Не знам још колико ће Човић паузрати, али је добро што ће до почетка Евролиге имати довољно времена да се опорави, удје у ритам и рехабилитује. Његови људски и играчки квалитети су нам много фалили", рекао је Максимовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар