Џикић: Кад побиједимо - све је нормално, а кад изгубимо - апокалипса!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да његовом тиму било тешко да игра против Крке, а признао је да није очекивао посебно добро издање његовог тима.

Кошарка 06.03.2017 | 13:45
Џикић: Кад побиједимо - све је нормално, а кад изгубимо - апокалипса!
Партизан је победио 94:80 у 25. колу АБА лиге, а тим је први пут водио Џикић после тровања салмонелом, од чега су патила још четворица играча.

"Ову недељу смо били приморани да радимо потпуно другачије него у такмичарском ритму. Радили смо без контакта, освежавали смо играче који су то изнели, а онда смо враћали ове опорављене и генерално, нисам очекивао не знам како издање. Не знам и даље како је Крка последња, то није лош састав. Били смо у ситуацији ако победимо, то је нормално, а ако изгубимо, то је апокалипса. Тешко је било да се тако игра да се игра. На крају смо као били убедљиви", рекао је Џикић новинарима после утакмице.

Крка је углавном водила у првом полувремену, а у другом је Партизан дошао до преокрета.

"Отворили смо спорије и мекше него што бих волео. То је нормално. Имамо још једно коло. Мислим да је врло важно што смо играли поштено утакмице са тимовима који се боре за опстанак, капирам да је то добра ствар. Имамо још утакмицу у Бањалуци. Волимо да играмо тамо, имамо много навијача. Волео бих да додју да нас поздраве и да АБА лигу завршимо на добар начин, а после да видимо шта и како у плеј-офу и наставку сезоне", рекао је Џикић.

Тренер Партизана пропустио је шест утакмица, али није хтео да говори о свом здравственом стању превише.

"Тешко је кад гледаш утакмице а не можеш ништа да промениш. Али, да не ширим причу о томе. На терену сам, што значи да уопште није битно како се осећам. Одлучио сам да изађем и то значи да сам 100 одсто, што говорим и својим играчима", рекао је Џикић.

Партизан и даље има много проблема са повредама. Тренер је рекао да ће опоравак Кенана Карахоџића најдуже трајати, затим да је Новица Величковић био на поштеди, као и да ће Џамонт Гордон и Вилијам Хечер играти у Бањалуци и плеј-офу.

Одличне партије у ослабљеном Партизану пружали су у последње време Адин Врабац и Стефан Пот, али тренер није желео посебно да прича о њима.

"Ја сам генерално поносан учинком свих момака који су носили тим кроз све ово што се издешавало кад смо били преполовљени. Важни су били и једни и други. Ако их нешто не апострофирам и кад су лоши, не знам да ли баш треба да их истичем и кад су добри. Могу боље, односно морају боље, не да могу. Ја ћу да наставим да их гурам. Е сад, то није увек слатко, и људи то не схватају превише. Ваљда се зато тај Пот померио од септембра до сада. Јасно је да је напредовао, као и неколицина других", рекао је Џикић.

Тренер Крке Симон Петров оценио је да је Партизан показао да је бољи, али је рекао и да је његова екипа много научила.

"Тешка утакмица за нас, мада мислим да смо много научили. Партизан је показао да је боља екипа, да је заслужено ту где јесте. Имамо много грешака које морамо да исправимои, мислим да ћемо то исправити у наредним недељама које нас чекају и да ћемо играти бољу кошарку", рекао је Петров. ;

Играч Крке Марко Луковић честитао је Партизану победу и оценио је да се његов тим показао у лепом светлу. Пре него што је отишао са конференције, он је самоиницијативно рекао: "Желим Партизану да освоји АБА лигу и домаће првенство".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар