Интервју - Вулићевић: Били смо бољи од Звезде!

Капитена Партизана (док Саша Илић не игра) Мирослав Вулићевић опет је био један од јунака црно-белих у "вечитом" дербију, али није у потпуности задовољан епилогом.

Фудбал 06.03.2017 | 18:30
Интервју - Вулићевић: Били смо бољи од Звезде!
Дуел два највећа српска тима, 153. по реду, завршен је без победника 1:1, а управо је Вулићевић био режирао гол Партизана за изједначење три минута пре краја, када је Урош Ђурђевић погодио главом са 7-8 метара.

"То је уиграна комбинација. Већ у шестом минуту сам имао исти центаршут на исто место. Ђурђевић је исто скочио, али мислим да га је неко одгурнуо и омео да захвати ту лопту. Била је и слична раздаљина, само друга страна терена. То је био договор као један од начина на који можемо да угрозимо Звездин гол. Хвала Богу испосатавило се као добитно", рекао је Вулићевић у интервјуу за Б92.

Партизан је остао на шест бодова иза Звезде, шест кола пре краја регуларног дела сезоне када ће успедили половљење бодова.

"Без обзира ко је на другој страни терена, да ли Реал Мадрид или Звезда, никад нећете прихватити реми него ћете ићи на победу. То нам дрес, грб, традиција и историја Партизана намећу. И даље смо у игри, има много утакмица и бодова до трећег круга", додаје Вулићевић.

Партизан је под притиском дербија забележио две "тесне" победе, али га тек очекују кључни мечеви у Суперлиги.

"О дербију се прича 5-7 дана пред утакмице, па се о њему прича и после дербија, али он је већ сада историја, мора то бити јер нас чека нова тешка утакмица. Ако следећу утакмицу изгубимо ништа нисмо урадили на дербију. Ако смо права екипа, а имамо низ од 20 утакмица без пораза, онда знамо шта треба да радимо на следећем мечу. Не би требало да се опустимо јер је дерби проша, нити да посебно причамо и анализирамо шта је било", истиче заменик главног капитена.

Вулићевић је у суботу забележио другу асистенцију на три меча пролећног дела сезоне Суперлиге, али и другу у својим "вечитим" дербијима. Пре две године је сличним центаршутем такође у самој завршници наместио гол, тада за победу, који је постигао Немања Којић.

"Не доживљавам себе као главну карику, јесам заменик капитена, волим да кажем "носач траке". Дуго сарађујем са Марком Николићем, могу да кажем да сам његова продужена рука на терену. Знам шта жели у датом тренутку, посебно када је овако велика бука и када не могу да играчи чују сваку инструкција. Али ја сам десни бек којем је примарно да одрати шта је потребно позади на тој страни. Играч који свој квалитет треба да подреди колективу, а тако ће бити и у будуће. Партизан има доста квалитетних играча, али његова снага је што је јак као колектив. Има балансирану одбрану, везни ред и напад. Ја се трудима да сваку утакмицу пружим сто одсто, то није увек по укусу навијача, некад ни ја нисам задовољам, али сигурно је да ћу увек давати целог себе. Некад ће то бити за пролазну оцену, некад нажалост не, шта да се ради", искрен је Вулићевић.

Осим дербија, велики притисак на играче Партизана је током зиме и до пред сами дуел са Звездом вршила и прича о избацивању из Европе, али су неколико дана пред гостовања на "Рајку Митићу", сазнали да се не боре узалуд за трон.

"Пратили смо то, интересовали се, питали, али нас је у почетку управа уверавала да ће све бити у реду, да ћемо играти Европу, и ми смо се изоловали из тога. Радили смо свој посао са уверењем да ћемо играти Европу, с друге стране чека нас и наше првенство па током припрема не можемо да то занемаримо и да будемо пети јер не дај боже не играмо Европу. То Партизан себи не може да дозволи. Концентрисали смо се на наш део посла, да на терену одрадимо наш део посла. Била би сигурно велика штета да не учествујемо у еврокуповима", закључио је Вулићевић разговор за Б92.

Партизан је губио од 34. минута након гола Гелора Канге, који је проистекао из нерегуларне акције јер је лопта била прешла гол-аут линију пре него што га је проиграо Џон Руис.

"Ретко коментаришем суђење и иако сам капитен ретко вршим притисак на судије. Али нормално је да као капитен разговарам са судијом јер сваки други играч може добити жути картон. Сви играчи који су били близу те ситуације су стали, ја сам стао, Миленковић мали је стао, Евертон је стао. Лопта је мало више изашла, али нећу ја сад да причам о томе, има ко је задужен за анализу судија и све то. Али тешко је када примите гол, поремете се ваше тактичке замисли, утиче на психологију, поготово на такав начин, још у дербију. Тешко је, треба се подићи после тога, треба екипу смирити. Ја сам то и радио на полувремену, и Марко Николић, да смиримо играче, рекао им да мора да се иде даље, не можемо да вратимо, готово је, 1:0 је, тако је, имамо још 45 минута да преокренемо резултат и на то морамо да се концентришемо. Судија Вујовић није ништа рекао, само на крају када смо пружили руку је рекао да и они греше. Мало је већа грешка, али шта да се ради", истакао је Вулићевић.

Црно-бели су непоражени у два дуела са Звездом ове сезоне, али то није довољно за потпуно задовољство.

"Осећања су помешана, с једне стране изједначили смо у завршници, с друге примили смо тај гол на начин на какав смо примили. Генерално смо остали дужни и публици. Али то је дерби, не може да се игра лепршаво, улог је увек велики. Мислим да смо били за нијансу бољи друго полувреме, а иако смо изједначили пред крај, мислим да смо били ближи другом голу него Звезда. У првом полувремену нисмо играли онако како смо се договорили, како желимо и како треба да играмо, док смо у другом подигли ниво и били биљи противник", каже десни бек црно-белих.

Табела Суперлиге:
1. Црвена звезда 24 19 4 1 57:19 61
2. Партизан 24 17 4 3 43:15 55
3. Војводина 24 17 3 4 44:17 54
4. Младост 24 11 5 8 28:24 38
5. Напредак 24 10 6 8 25:21 36...

Распоред Партизана:
08. март Партизан – Металац
11. март Младост – Партизан
18. март Партизан – Вождовац
01. април Раднички – Партизан
05. април Вождовац – Партизан (Куп)
09. април Партизан – Радник
13. април Нови Пазар – Партизан

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар