Војводина: Зашто би Звезда била повлашћена у Новом Саду?!

Дерби утакмица 25. кола Суперлиге између Војводине и Црвене звезде могла би да буде одложена из безбедносних разлога.

Фудбал 06.03.2017 | 10:30
Војводина: Зашто би Звезда била повлашћена у Новом Саду?!
Како се наводи у саопштењу Новосађана, полиција инсистира да не може да гарантује безбедност ако гостујући навијачи не буду на истоку, упркос томе што је домаћин одредио за њих јужну трибину где укупно стаје 1.500 људи, три пута више него што је домаћин у обавези да пусти гостујућих навијача.

Утакмица би требало да се игра у среду од 18 сати.

Подсетимо, када је Партизан гостовао Војводини у новембру, “Гробари” су били смештени на јужној трибини, која је и резервисана са гостујуће навијаче.

Из новосадског тима у саопштењу питају “зашто би Фудбалски клуб Црвена звезда и његови навијачи били у повлашћеном статусу у односу на све друге клубове Суперлиге и да ли је ово још један вид притиска да се некоме обезбеди титула?”

Како се наводи, Фудбалски клуб Војводина је преузео све потребне мере око организационих активности како би ова утакмица протекла у најбољем реду.

“Уколико ова одлука ипак ступи на снагу, биће то преседан и велика мрља у историји српског спорта, те сматрамо да у 21. веку, живећи у демократском друштву, постоје закони и институције које ће донети одлуку у корист спорта. ФК Војводина очекује да у свом ставу добије подршку фудбалске Србије, за коју верујемо да ће стати на страну спорта и здравог разума и пружити подршку нашем клубу”, такође стоји у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар