ЕП, атлетика: Дудаш у сузама - саплео се док је хитао ка медаљи!

Српски вишебојац Михаил Дудаш није успео да освоји медаљу на Европском дворанском првенству у Београду.  Михаил Дудаш је био у доброј позицији да освоји бронзу, али се саплео у финишу трке и пао. . . Завршио је као 14. у седмобоју. Главу горе, Михаил!

Остали спортови 05.03.2017 | 23:30
ЕП, атлетика: Дудаш у сузама - саплео се док је хитао ка медаљи!
Дудаш се саплео на циљном правцу у последњој дисциплини седмобоја, трци на 1.000 метара где је сјајним трчањем био врло близу медаље.

Он се приликом проласка неколико ривала саплео од ивицу стазе и пао. Прошао је кроз циљ и у сузама завршио ЕП.

Дудаш је пред ову трку био четврти са 52 бода иза Чеха Адама Себастијана Хелселета. Било му је потребно да буде бржи од њега око 3,5 секунди да би га надмашио, али није имао среће.

На крају Дудаш је такмичење завршио на 14. месту са 5.239 бодова, пошто је дисквалификован у последњој дисциплини, јер, како је саопштено, Дудаш газио унутрашњу линију стазе, а његова жалба је одбијена. Да му је признат резултат из последње дисциплине, седмобој би завршио на петом месту.

Такав крај трке веома је тешко пао нашем седмобојцу, који је само неколико сати раније уз овације Комбанк арене поставио нови рекорд каријере у скоку с мотком, прескочивши летвицу на 5,10 метара, скоро 30 центиметара више од свог досадашњег најбољег резултата.

Због свега што је пружио овог викенда, због огромног труда који је уложио, навијачи су га наградили великим аплаузом. На таквој подршци им је захвалио, али није могао да сакрије сузе.

Хелселет је као и сваки прави спортиста загрлио Дудаша приликом проласка кроз циљ, док је наш вишебојац лежао разочаран на стази.

Чех је освојио бронзу у Београду, сребро је припало Шпанцу Хорхеу Урењи, а злато је освојио сјајни Француз Кевин Мајер са европским рекордом од 6.479 бодова.

Крајем његове трке завршено је и учешће наших атлетичара на спектакуларном Европском првенству у Комбанк арени.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар