Писма стигла у Хаг, чека се одлука суда

Међународни суд правде у Хагу потврдио је да је добио одговоре чланова Предсједништва БиХ на захтјев да се одреде о легитимацији Сакиба Софтића као агента БиХ пред тим судом у вези са бошњачким захтјевом за ревизијом пресуде по тужби против Србије.

Босна и Херцеговина 05.03.2017 | 14:35
Писма стигла у Хаг, чека се одлука суда
Загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ наводи, да је Амбасада БиХ у Холандији добила ново писмо од Суда за чланове Предсједништва БиХ, којим се потврђује да је ова институција добила одговоре чланова Предсједништва БиХ везано за Софтићев статус.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је у свом одговору Суду поновио раније изнесени став да Софтић нема легитимитет и да га Предсједништво БиХ као надлежна институција није овластило за подношење захтјева за ревизију, пренијели су раније медији.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић Суду је презентовао став да је Софтић и даље легитимни агент БиХ, јер наводно Предсједништво БиХ никада није повукло додјељено му одобрење као агенту.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић у свом је писму навео да Предсједништво БиХ није расправљало и одлучивало о писму, и о наводима из писма Суда.

Чланови Предсједништва БиХ договорили су се 2. марта да сваки члан појединачно достави своје мишљење Међународном суду правде у Хагу у вези са ревизијом пресуде тог суда по тужби против Србије.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

перо

05.03.2017 14:04

Часни суд је софица у писму назвао бивсим агентом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

05.03.2017 14:31

@ Перо не лупај. Писмо је објављено у медијима и фино пише да суд тражи разрашјење о агенту С......... нема нигдје префикс "бивши".

Name

за Милоса

05.03.2017 18:23

Милос је уствари Мурат само се крије лазно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

05.03.2017 22:41

А ти си турчин само што то још ниси сконтао...