Обилније падавине и вјетар до четвртка

И данас је у дијеловима наше земље на снази наранџасти метеоаларм који се издаје због обилнијих падавина и појачаног вјетра.

Босна и Херцеговина 05.03.2017 | 13:51
Обилније падавине и вјетар до четвртка
Како наводе из Хидрометеоролошког завода, појачан вјетар је данас у већини подручја БиХ, док је метеоаларм за падавине на снази за запад и југозапад Босне.

Иначе, јутрос је у Босни и Херцеговини претежно облачно вријеме. Киша је забиљежена понегдје у Крајини и у Херцеговини.

Температуре ваздуха у 7 сати (°Ц): Бјелашница -1; Купрес 6; Бихаћ, Иван Седло, Ливно, Соколац, Зворник 9; Бијељина, Добој, Приједор, Сребреница, Требиње 11; Бања Лука, Бугојно, Сарајево, Тузла, Зеница, Широки Бријег 12; Јајце, Сански Мост 13; Градачац, Мостар, Неум 14.

У понедјељак прије подне претежно облачно вријеме са кишом у већини подручја. Послије подне се очекује смањење облачности, слабих и краткотрајним падавина може бити још понегдје у Крајини, централним подручјима Босне и у Херцеговини. Падавине слабог до умјереног интензитета. У вечерњим сатима ново, јаче, наоблачење са запада, које ће у Херцеговини, западној и сјеверозападној Босни условити нове падавине, а у остатку наше земље у ноћи са понедјељка на уторак. Вјетар, слаб до умјерен, повремено са јаким ударима југозападни и западни. Јутарње температуре од 2 до 7, на југу од 5 до 9, а дневне од 9 до 15 °Ц.

У уторак облачно вријеме са кишом. На планинама са снијегом. У централној, западној и источној Босне, у подручјима изнад 900 м, очекује се прелазак кише у сусњежицу и снијег. Вјетар, слаб до умјерен, послије подне и у вечерњим сатима са јаким до олујним ударима, сјеверни и сјевероисточни. Јутарње температуре од 2 до 7, на југу од 6 до 9, а дневне од 4 до 10, на југу од 10 до 14 °Ц.

У сриједу облачно вријеме. У већем дијелу Босне са кишом, а у подручјима изнад 800 м са сусњежицом и снијегом. Послијеподне падавине слабог интензитета. У Посавини, Крајини, углавном без падавина. Јутарње температуре од 1 до 6, на југу од 8 до 12, а дневне од 4 до 10, на југу од 10 до 13 °Ц.

У четвртак претежно облачно вријеме. Слабе кише или росуље може бити понегдје и повремено у централним и источним подручјима Босне током пријеподнева. Јутарње температуре од -1 до 4, на југу од 5 до 9, а дневне од 5 до 10, на југу од 11 до 15 °Ц.

Биопрогноза: Нестабилне временске прилике, праћене падавинама и јужним струјањем, негативно ће дјеловати на осјетљиве особе. Могуће су метеоропатске реакције попут главобоље, нервозе, несанице.

Коментари / 0

Оставите коментар