Пилић: Новак је био у шестој брзини, сад нема тог набоја...

Оно што је Ђоковић учинио нико више неће поновити. У наредна два месеца видећемо може ли да се врати, каже тениски стручњак Никола Пилић.

Тенис 05.03.2017 | 17:45
Пилић: Новак је био у шестој брзини, сад нема тог набоја...
Пораз у Мексику од Ника Кирјоса продубио је кризу у којој се Новак Ђоковић налази већ готово годину дана.

Од почетка године уписао је два пораза, одиграо само три турнира, а у последњем појављиваљу пред новинарима, након елиминације у Акапулку, позао и велику нервозу тако што је после питања о лошем почетку 2017. године прекинуо конференцију.

Тениски стручњак Никола Пилић помно прати резултате Новака, а за “Независне” их је овако оценио.

"Ђоковић је прошле године био на Монт Евересту, имао је 16.950 бодова на АТП листи, што се више никада неће догодити. Правио је веће паузе након тога, бодови су се топили…", рекао је Пилић.

Тренера који веома добро познаје Новака затим је додао:

"Новак је човек који је имао једну од најбољих психа, и психички и физички је био у шестој брзини. Сада је тај набој који је имао, а који је по мом мишљењу био најбољи на свету, попустио. Остаје да се види шта ће се догађати наредна два-три месеца и да ли ће бити у стању да се врати на тај ниво."

Пилић је истако да је Ђоковић био супериоран пет-шест година и да тај ниво није лако одржати.

"Огроман је то рад био, ујутру, у подне, увече на првом месту је био тенис".

За Новака нема посебну поруку, осим оне најлогичније:

“Буди оно што си био!”, рекао је Пилић.

О Џумхуру

Пилић је прокоментарисао и подвиг Дамира Џумхура, који је пре неколико дана победио трећег тенисера света Стана Вавринку.

"Џумхур је добар, солидан је играч. Треба Вавринку добити, без обзира на то како игра и што није играо од Аустралијен опена. Не познајем га добро, али дивно би било да уђе у првих 50 да АТП листи", рекао је Пилић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар