Увече пикирали, ујутро опљачкали

Чим су маскирани и до зуба наоружани разбојници у Дрвару упали у Интеса Санпаоло банку, активирао се аларм, а пошто је сједиште полиције близу, патроле су похитале и брзо стигле до пословнице, али је један од разбојника осуо ватру из аутоматске пушке те ранио полицајца Жарета Бошњака.

Босна и Херцеговина 04.03.2017 | 11:18
Увече пикирали, ујутро опљачкали
То је за "Независне" открио извор упућен у невиђену драму, која се у петак одвијала у овом, иначе мирном градићу, а који додаје да су, при доласку на мјесто догађаја, полицајци уочили једног од бандита поред паркираног аудија А4, а двојица су потом изашла из банке и услиједила је пуцњава.

Све се догађало око 7.30, недуго након што је особље банке ушло у објекат, који је, како се спекулише, још претходно вече пикиран, пошто мјештани тврде да су мистериозни ауди сплитских регистрација видјели још у четвртак.

Када су упали у банку, натјерали су раднице да легну на под, а док су купили паре, спекулише се између 200.000 и 300.000 марака, појавила се и полиција.

"Ни секунд нису размишљали, већ је један од њих одмах запуцао, затичући чак и полицајце неспремне. Изненадили су их", појашњава извор "Независних".

Мјештани Дрвара за "Независне" кажу да се све то одиграло у Титовој улици, у строгом центру града, док су бројни радници ишли на посао, а ђаци у школу.

Настао је општи метеж, сцене као у бруталним каубојским филмовима, а чуло се, како истичу, неколико појединачних пуцњева и бар два рафала.

"Разбојници затим улијећу у ауди и полиција креће за њима. Међутим, пљачкаши тада настављају да пуцају", открива извор "Независних".

По непотврђеним информацијама, ни полиција тада не остаје дужна, већ осипа паљбу по возилу у којем су били разбојници, и погодили су га, тако да није искључено да међу пљачкашима има и рањених.

Ипак, разбојници успијевају да побјегну до подручја званог Оштрељ, на самој граници општина Дрвар и Босански Петровац.

Ту пале ауди А4, са таблицама које су још крајем фебруара украдене у Ливну, што довољно говори о томе колико је ово разбојништво планирано.

У аудију који је ватра прогутала нађене су двије пушке, а како сазнајемо, пљачкаши су користили и једну кратку цијев. Претпоставља се да је разбојнике на Оштрељу чекао други аутомобил, којим бјеже у шуму.

У међувремену, припадници МУП-а Ливањског кантона већ су били на ногама и "чешљали су" сваки дио тог кантона. У помоћ им је прискочио и хеликоптер Хеликоптерског сервиса РС, као и тим Специјалне антитерористичке јединице МУП-а РС. Потрага, која до закључења овог броја "Независних" није резултирала проналаском пљачкаша, проширена је и на друге општине.

Како сазнајемо, хеликоптер из РС је сатима "чешљао" подручје општине Рибник, па онда преко Срнетице све до Дринића, и одатле до Оштреља. Надгледали су и један потез до планине Осјеченице, јужно од Босанског Петровца.

Углавном је летјелица осматрала шумске путеве, док је на прометнијим путним правцима уочен велики број полицијских патрола. Понегдје су биле и по двије-три па и више. Мјештани Рибника у чуду су гледали ову акцију.

"Колико сам чула, лопови су највјероватније у шуми. У Рибнику је било, чини ми се, шест блиндираних џипова са полицијом, а општину је надлијетао хеликоптер", рекли су нам мјештани Рибника.

Горан Броћета, начелник општине Дрвар, испричао је за "Независне" да сматра да је полиција реаговала на вријеме, али да нису задовољни безбједносном ситуацијом и да ће тим поводом имати посебну сједницу Општинског вијећа.

Догађај од петка упоредио је са ратним стањем.

Полицајцу одузете ноге
Рањени полицајац је у петак превезен у Кантоналну болницу у Ливну, а одатле у Сплит, ради операције.

Према незваничним информацијама, није у животној опасности, а има простријелну рану кроз абдомен, с тим што је метак оштетио кичмене пршљенове и бубрег.

Наводно су му ноге биле одузете, али није оштећен спинални канал па би функције доњих екстремитета требало да му се врате.

Извор: Независне

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

04.03.2017 10:55

Наса силна полиција а мозда су и њихови па ето нема их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.03.2017 11:50

То је урадио Кантонар Борис из Приједора настањен у Глаоочу,заједно са својим криминалним пријатељима из Приједора. Кантонар Борис ради за полицајца,бивсег удбаша,Анђелка Хргица из Ливна! То је срамота да дрипац као што је Борис буде на слободи са онолико почињених кривичних дјела,а све под заштитом Ливањске полиције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.03.2017 12:46

Шта то ради за Хргића. Дај нам и тај ''податак'' па да сазнамо све.

Name

Мехен мехен

04.03.2017 15:23

Логицно да га неко покрива и стити...ако је на слободи а има дјела....

Name

ре !!!

04.03.2017 16:02

Све је тачно,само што се Борис не презива Кантонар него Пајић. Борис Пајић!

Name

Сокол

04.03.2017 15:21

Имали помагаца цекали да паре буду доступне толика колицина хм....

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

04.03.2017 18:27

Јел могуце да толико побјегну испред полицајски кола да стигну запалит аутто пресједну у друго и одвезу се кроз суму која има само један пут и појела маца,

Name

Трио

05.03.2017 09:41

Каква је то полиција, кад им пљацкаси толико побјегосе. Срам их било. На њих народ треба да се ослони. Свима отказ, а командиру кривицна пријава.

ОДГОВОРИТЕ