Колико новца је Александра Радовић тражила да иде на Евровизију

Како "Блиц" ексклузивно сазнаје, једна од наших најбољих поп певачица имала је шансу да оде у Кијев на Евросонг, али је од РТС-а тражила велику суму новца. Јавни сервис није пристао, па на такмичење шаље младу и талентовану Тијану Богићевић.

Забава 03.03.2017 | 10:06
Колико новца је Александра Радовић тражила да иде на Евровизију
Већ неколико година уназад Србија на популарно музичко такмичење Евросонг шаље певаче које бирају музички уредници РТС-а. Тако је било и ове године, па је пре два дана саопштено да ће нас у Кијеву 9. или 11. маја (финале 13. маја) представљати млада поп певачица Тијана Богићевић.

Међутим, до ове одлуке се није дошло лако. РТС је желео да ове године покуша са познатим, афирмисаним певачима, па је, како "Блиц" сазнаје, одлука пала да то буде Александра Радовић.

- Александра је добила понуду да представља Србију на 62. Песми Евровизије, међутим, током састанака уредништво РТС-а и певачица нису имали исту идеју и нису успели да ускладе међусобне обавезе - каже наш добро обавештени извор.

Како даље сазнајемо, Радовићева је за цео свој наступ, који укључује припрему, али и стварање и одабир песме, од РТС-а тражила 20.000 евра.

- Челници нису желели толико да јој плате, већ су јој понудили много мању цифру, што је довело до тога да договора и не буде - додаје извор.

Зато се наставило са преговорима, да би на крају било договорено да су Тијана Богићевић и њен моћни вокал идеални представнци.

Контактирали смо са Александром Радовић и питали је да ли је истина да је била на преговорима са Јавним сервисом око одласка на Евросонг.

- Тачно је да су ме звали са РТС-а, али нисам могла да прихватим учешће због већ договорених ангажмана који су веома важни, а дешавају се непосредно пре Евровизије.

На питање "Блица" шта мисли о том музичком такмичењу, Александра за "Блиц” каже:

- Мислим да се такмичење много променило и да акценат више није на песми и музици већ на неким другим стварима.

О томе зашто Србија последњих година није завршила такмичење у врху, певачица каже:

- Можда је то све ствар среће, а можда се није десило да се поклопе јак извођач и јака песма. То не можемо знати - каже Александра. На наше питање да ли је и новац који је тражила за свој ангажман такође један од разлога да не пристане на понуду РТС-а, певачица каже:

- То је, нажалост, дезинформација.

Тијана Богићевић, певачица која живи и ради у Бостону, након одлуке да нас баш она представља у Кијеву, огласила се поруком на друштвеним мрежама:

- Добар дан, дивни људи! Хвала вам свима на подршци, немате појма колико ми то значи! Представљати своју земљу у било чему је велика част и одговорност и обећавам да ћете сви бити поносни! Врло брзо ћемо представити песму. Једва чекам! - написала је млада поп певачица на Фејсбуку.

Тијана Богићевић већ је учествовала на Песми Евровизије 2011. године као пратећи вокал, када је Србију представљала Нина Радојичић са песмом “Чаробан”.

Блиц
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србија

03.03.2017 12:35

Какве пјеваце саљемо такав нам је и пласман. Били су Зељко Јоксимовиц и Марија Серифовиц и развалили. Да је отисла Александра могли смо се нецему надати. Овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&$

03.03.2017 19:09

Све похвале за Александру. Она је нас најбољи вокал!

ОДГОВОРИТЕ