Дончић открио коме се диви: Тео ми је био идол, а данас играм против њега!

“Када сам био мали, скидао сам Теодосићеве потезе и заиста сам се осетио невероватно када сам прошле сезоне у Москви коначно заиграо против њега”, истиче Луда Дончић, од скоро пунолетни бек Реала и чудо од детета мадридског клуба.

Кошарка 06.03.2017 | 19:45
Дончић открио коме се диви: Тео ми је био идол, а данас играм против њега!
Суперталентовани кошаркаш којим се Словенија с правом поноси, а који је у текућем издању Евролиге залудео све кошаркашке фанатике, у уторак је напунио 18 година. Тим поводом, на сајту Реала освануо је велики интервју са момком који је својим дриблинзима, потезима и рекордима већ сада најавио велику каријеру, а како сам каже, био би задовољан када би она била слична попут оне коју има капитен наше репрезентације Милош Теодосић.

- Искрено, пресрећан сам што већ сада играм на овом нивоу у Евролиги, другом најјачем такмичењу на свету. То ми пружа разне могућности и дуеле са најбољим играчима Европе. Узмите пример Милоша Теодосића. Он је тренутно један од играча које је најтеже чувати. Сећам се, када сам био мали и тек учио шта је кошарка, са уживањем сам гледао и скидао његове потезе, а данас смо ривали на терену. За мене је било невероватно када сам прошле године заиграо у Москви против њега - истиче Дончић.

Њему је, поред Теа, идол и његов саиграч из Реала Серхио Љуљ, али и легенда југословенске кошарке Дражен Петровић, који је страдао у саобраћајној несрећи шест година пре него што се словеначки бек родио.

- Мама ми је увек говорила о Петровићу, да се угледам на њега, али постоји много кошаркаша чија ми се игра свиђа. Љуљ је свакако један од њих. Када сам дошао на први тренинг Реала, он ми је пришао и уделио неколико савета. Био сам јако узбуђен, имао сам тек 16 година. Сви саиграчи су ми помагали од првог момента, али ми је Љуљ помогао највише. То не могу да заборавим - каже најмлађи дебитант у историји Мадриђана и најмлађи кошаркаш са дабл-дабл учинком у историји шпанског првенства.

Лука је недавно уписао 100. наступ за Реал, а већ је и поносни власник два МВП признања Евролиге у овој сезони. Све говори - за њега је само небо граница!

- Циљ ми је да напредујем сваког дана, али пре свега желим да са Реалом освојим титуле у Шпанији и Евролиги. Веома ме узбуђује та помисао и даћу све што могу да до тога и дође - закључио је Дончић

Тренер Реала Пабло Ласо пун је речи хвале за аса ког је 2015. Саша Ђорђевић желео да приволи да заигра за “орлове” јер му је отац Саша Србин који је са великим успехом носио дрес краљевачке Слоге.

- Лука ме подсећа на Дејана Бодирогу, гледајући његове физичке способности, преглед игре, способности да је чита и да у одбрани игра инстинктивно, а да у нападу користи техничке квалитете. Увек жели да напредује и сјајан је у тандему са Љуљом - поручио је Ласо.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар