Дубаи: Дамир заустављен! Хасе први пут бољи!

Дамир Џумхур заустављен у четвртфиналу АТП турнира у Дубаију.

Тенис 02.03.2017 | 18:10
Дубаи: Дамир заустављен! Хасе први пут бољи!
Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур изгубио је у четвртфиналу АТП турнира у Дубаију. Бољи је био Холанђанин Робин Хасе 2:1 по сетовима 6:2, 4:6 и 6:4.

Претходно је Џумхур на овом турниру побијеђивао боље рангиране теренисере. У првом колу Стена Вавринку, а у другом Марсела Гранољерса.

У трећем колу односно четвртфиналу противник је био Холанђанин Робин Хасе, кога је Џумхур у претходна два меча оба пута побиједио. Истина на шљаци. 

У најави овог меча Дамир, који ће од понедељка имати најбољи ренкинг у каријери (67. мјесто) је рекао како прије свега мора порадити на сервису, односно да га против Хасеаон мора пуно боље послужити него у мечу са Гранољерсом. 

У првом сету сервис је био главно оружје Хасеа. Само један поен на сервис Холанђанина освојио је Џумхур што довољно говорио како је "грмио" Хасе. Уз то Холанђанин је направио и два брејка те веома брзо дошао до вођство 1:0 у сетовима.

У другом сету на почетку је Хасе имао брејк лопту, коју је Џумхур спасио повео са 1:0, а убрзо долази и до брејка и има предност 4:1. Хасеови сервиси нису више толико убитачни у тим тренуцима. Ипак успијева да се врати и изједначи на 4:4. Џумхур добија гејм на свој сервис за 5:4 и у наредном прави нови брејк за изједначење у сетовима 1:1. Побједника је одлучио трећи сет.

КИША ПРЕКИДАЛА МЕЧ У ТРЕЋЕМ СЕТУ

У одлучујућем сету за полуфинале одмах су размијенили брејкове. Па поново брејк прави Хасе, који потом добија и гем насвој сервис за вођство 3:1. Тада је услиједила пауза због кише. Нису тенсиери дуго чекали на повратак на терен. По повратку Џумхур је успио да смањи на 4:3, али у наредном гему не успијева направити брејк и Хасе има 5:3. Џумхур треба да сервира за останак у мечу, али киша поново приморава све на паузу. 

Након паузе поново добра реакција Џумхура осваја гем за 5:4. Хасе је имао сервис за полуфинале и успио је да га искористи. Дошао је до велике побједе и биће у ситуацији да се бори за финале.

На другој страни и Бх тенисер је дао све од себе. Одиграо је најбољи турнир и ако буде имао константност прије свега као у Дубаију нема сумње да ће убрзо ући међу 50 најбољих.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар