Торнадо у САД: 45 мил. људи угрожено

Снажан торнадо погодио је у уторак централни дио Сједињених Америчких Држава, гдје су у олуји погинуле најмање двије особе, а 45 милиона становништва је угрожено.

Свијет 01.03.2017 | 20:26
Торнадо у САД: 45 мил. људи угрожено
Олујно невријеме пропраћено снажним ударима вјетра погодило је дијелове америчког средњег запада, посебно савезне државе Арканзас, Ајову и Илинои. Снажан вјетар узроковао је ширење пожара у дијеловима Тексаса при чему је уништено неколико кућа.

Агенција за управљање ванредним случајевима саопштила је да је једна особа погинула у Отави, у савезној држави Илинои, када се на њу обрушило стабло дрвета. У том граду су у старачком дому повријеђене три особе.

У торнаду који је прошао државом Мизури погинула је још једна особа, а најмање осам кућа у граду Перивил је видно оштећено. Спасилачке екипе обилазе сваку кућу како би провјериле има ли још жртава.

Метеоролози су саопштили да ће олујно невријеме наставити и у току ноћи, а метеоролошки центар у Оклахоми упозорио је  да је око 45 милиона људи у тој регији угрожено. Проглашена опасност и даље је на највишем нивоу.



(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

45 мил

01.03.2017 21:02

Е сто је пуно пуно је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америка, Америка

01.03.2017 21:23

Земља велика, али метар мога села Америка цела!

ОДГОВОРИТЕ