Убици из Житишта 40 година затвора!

Синиша Златић, који је прошле године убио пет, а ранио 22 особе у кафићу осуђен је на четири деценије затвора

Србија 01.03.2017 | 15:31
Убици из Житишта 40 година затвора!
Виши суд у Зрењанину осудио је данас на 40 година затвора Синишу Златића (38) из Житишта због петоструког убиства у кафићу том граду 2. јула 2016. године, када је ранио још 22 људи, пренели су медији.

То је максимална законска казна коју је могуће изрећи по Кривичном законику Србије, а пошто је у питању првостепена пресуда Златић има право да уложи жалбу.

Златић је у летњој басти кафића "Макијато", из аутоматске пуске рафалном паљбом, испалио двадесет и сест метака и убио супругу Дијану Златић с којом је би у бракоразводној парници, Стеву Јојића и Владимира Мијатовића из Зитиста, затим Јована Поповића из Банатског Карађорђева и Владимира Косовића из Равног Тополовца, а том приликом је ранио још 22 особе.

Више јавно тузиластво у Зрењанину Златића терети за кривично дело теско убиство и два кривична дела недозвољене производње, дрзања, носења и промета орузја и експлозивних материја. Истом оптузницом се Златићу поред петоструког убиства ставља на терет да је до 2. јула, на тавану своје куће, неовласцено дрзао ватрено орузје и муницију и то једну аутоматску пуску, једну полуаутоматску пуску, као и висе комада муниције различитог калибра.

Златић је у притвору, а брани га адвокат по службеној дужности којег му је поставио суд.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

романија

01.03.2017 15:22

Он је монструм,због годиста знаци да це изаци из затвора!?катастрофа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

01.03.2017 18:07

Није монструм, све је крива његова бивса зена. Нису му узелу то у обзир. Није требао добити ни дана висе од 10 година.

ОДГОВОРИТЕ