Због корупције ухапшени и полицајци

У још једној опсежној полицијској акцији у Србији, усмјереној на спречавање и сузбијање финансијског криминала и корупције, ухапшене су 53 особе и поднете кривичне пријаве у редовном поступку против још 25 људи осумњичених за више различитих кривичних дјела, посебно везаних за злоупотребе у државним органима.

Србија 01.03.2017 | 13:52
Због корупције ухапшени и полицајци
То је саопштио министар унутрашњих послова Небојша Стефановиц́, истакавши да се процењује да су ова лица од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, Аутономне покрајине Војводине, локалних самоуправа и другим привредним субјектима нанијели штету од више од 10 милиона евра.

У писаној изјави достављеној медијима, Стефановиц́ је прецизирао да су међу ухапшенима инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, запослени у саобрац́ајном предузец́у „Ласта“ Београд, чланови управног одбора Ветеринарског завода „Земун“, као и 13 полицијских службеника који су радили на пословима регистрације возила и одговорна лица јавних-комуналних предузец́а.

„Ова акција још је један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије нец́е бити заштиц́ен, нити ц́е га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља заштити од кривичног гоњења“, поручио је Стефановиц́.

Демантована је вијест да је међу ухапшеним и Драган Ђурић, некадашњи предсједник ФК Партизан и власник "Зекстра-група - Зекстра". како је било раније објављено у београдским медијима. За "Инсајдер"  Ђурић је рекао да није ухапшен.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЖУЋО

01.03.2017 14:41

КОД НАС У РС НЕ СМИЈУ ПОМИСЛИТИ ДА ХАПСЕ ЈЕР ЗНАЈУ ДОКЛЕ БИ ТО ОДВЕЛО, А ЗАТВОРИ МАЛИ. КАД БИ НЕКО ТО ЖЕЛИО МОГАО БИ ЗА ДАН ПОХАПСИТИ БАРЕМ 100 ЉУДИ ИЗ СВИХ ИНСТИТУЦИЈА, ПОЛИЦИЈЕ,ЗДРАВСТВА, ПОРЕСКЕ, ОПШТИНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин дубио про рео

01.03.2017 14:57

Браво Србијо само тако корупција је рак рана сваког друства хапси све за ког постоје докази код нас у БиХ кад би похапсили судије и тузиоце неби имао ко да ради....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избиз

01.03.2017 15:39

Избори су смањи одусевљење

Name

Мила

01.03.2017 16:55

Србија је држава, раде све институције,правосуђе није корунпирано. Шта у БиХ да очекујемо. На сићи се завршава, ни једна крупна риба није одговарала. Криминал нам цвјете. Знамо како смо тог Ђурића дочекивали у Б Луци као великог добротвора, мнго шта је обећано. Добили смо оно што и заслужујемо. За корупцију икриминал грађани су криви, јер за њих и гласамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

01.03.2017 17:04

Главни вам побјезе у русију

ОДГОВОРИТЕ