Џумхур након Вавринке: А многи су били скептични!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур послије вјероватно највеће побједе у каријери над трећим тенисером свијета Станисласом Вавринком је изјавио да је доказао да може играти са најбољима.

Тенис 28.02.2017 | 19:15
Џумхур након Вавринке: А многи су били скептични!
Млади Сарајлија, који је 77. на АТП листи у уторак је на старту турнира серије 500 у Дубаију елиминисао браниоца трофеја Стена Вавринку из Швајцарске резултатом 2:0 у сетовима 7:6 и 6:3.

"Мислим да сам овом побједом показао да могу да играм са најбољим играчима на свијету, немам више шта себи да доказујем. Наравно, потребно је било неко вријеме да дођу резултати, био је и сами почетак сезоне, многи су били скептични око мојих партија, али мислим да сам у посљедње три седмице показао да играм одличан тенис", изјавио је Џумхур послије великог тријумфа.

Као илустрацију да можда игра понајбољи тенис у каријери, Дамир је илустровао и тијесним поразом од Хуана Мартина дел Потра на турниру у Делреју резултатом 2:1 (6:7, 6:4, 3:6) и сада тријумфом над швајцарским тенисером.

"Врло густ пораз од Дел Потра и сада побједа против Вавринке показала је да могу играти на било којој подлози против било ког играча. Ово је дефинитивно велики дан за мене".

Према његовим ријечима, у Дубаију је данас пружио скоро перфектну партију.

"Одиграо сам одличан меч, осим три уводна гема гдје је Вавринка погодио све што се погодити могло. Потом је Швајцарац мало стао са игром, ја сам се 'дигао' и борио од почетка до краја.Добро сам сервирао цијели меч изузев гема код 5:1, кад сам направио три дупле сервис грешке. Ту сам осјетио притисак јер је то био гем којим сам требао да завршим меч. Ипак, одиграо сам скоро без грешке и вјерујем заслужено побиједио Стена", нагласио је Џумхур, који је побједу поклонио грађанима Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Улт

28.02.2017 18:51

Свака цаст Дамиру само напријед

ОДГОВОРИТЕ