Он је Пабло Ескобар, обожава фудбал, херој је Боливије и плаши се одласка у Колумбију!

У Боливији славе Пабла Ескобара! Не, није реч о оном чувеном човеку из Колумбије, можда и најпознатијем наркобосу свих времена. Ова прича је о фудбалеру клуба Стронгест. И овај ветеран фудбалски је херој клуба из Ла Паза. У последњим мечевима квалификација за групну фазу Копа Либертадорес водио је тим до победе (5:0) против Унион Еспањола, а са три постигнута гола цементирао је титулу живе легенде боливијског фудбала.

Фудбал 06.03.2017 | 17:00
Он је Пабло Ескобар, обожава фудбал, херој је Боливије и плаши се одласка у Колумбију!
Пабло Данијел Ескобар је рођен 12. јула 1978. године у Асунсиону. У родном Парагвају није добио праву шансу, па је срећу потражио у Боливији. Пре 12 година је постао члан Стронгеста и са малим прекидима и даље је у овом клубу. У међувремну је постао и стандардни репрезентативац Боливије. Чим је добио држављаснтво ове државе, 2008. године, постао је и стандардни репрезентативац. Човек који игра на позицији офанзивног везног играча на 23 утакмице за национални тим је постигао шест голова.

Логично, чињеница да носи озлоглашено име и презиме, довела га је у неке прилично комичне ситуације. Како сам признаје увек је најнервознији када треба да отпутује у Колумбију.

- Сећам се да ми је једном приликом цариник вратио пасош и онако испод ока ме је одмеравао од главе до пете. Питао ме је да ли имам неког члана породице у Колумбији или сам први пут у овој држави. Рекао сам му само да имам породицу на територији Колумбије. Био је то јасан сигнал да ме одвоје на страну. Окружили су ме полицајци. На крају сам морао да их молим да ми допусте да позовем директора клуба, молио сам их да ми провере криминални досије. Нису ми веровали да немам никакве везе са оним Паблом Ескобаром - препричавао је фудбалер непријатну сцену.

А за нове непријатности Пабло Данијел Ескобар би морао да се спреми. Његов клуб је вољом жреба стављен у групу 2 Копа Либертадорес и осим против бразлиског Сантоса и перуанског Спортинг Кристала играће и са Санта Феом из Колумбије!

Или можда је боље само да промени име и презиме!

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар