АБА: Звезда разбијала Олимпију, па повукла ''ручну''!

Звезда чувала снагу и рутински победила! Црвено-бели без проблема савладали Олимпију. Одмарао и Гудурић, а само најефикаснији Ракићевић одиграо више од 22 и по минута.  Звезда бљује ватру пред долазак Немаца – Ракићевић најефикаснији, Симанић играо 19 минута.  Црвено-бели почистили са паркета Пионира љубљанску Олимпију - 88:67.

Кошарка 27.02.2017 | 20:20
АБА: Звезда разбијала Олимпију, па повукла ''ручну''!
И одмор од напора и шанса за опоравак повређених и убедљива победа.

Црвена звезда мтс остварила је и 23. "јадрански" тријумф , савладавши код куће Олимпију у утакмици без неизвесности.

Без неопорављеног Немање Дангубића, повређеног Стефана Јовића, као и Марка Гудурића, који је такође у тренерци преседео меч, тренер браниоца титуле Дејан Радоњић распоредио је минутажу свим играчима, а они су навијачима приредили мирно и опуштено вече.

ЗВЕЗДА - ОЛИМПИЈА 88:67 (36:22, 16:12, 25:15, 11:18)

Највише времена на паркету међу домаћима провео је плејмејкер Петар Ракићевић, који је са 14 поена уједно био и најефикаснији.

Уз њега, 22 минута у игри био је и Огњен Добрић, стрелац шест поена, а поентерски су се истакли и расположени Нејт Волтерс (12 поена, 8 асистенција), Милко Бјелица (11) и Бориша Симанић, који је за 19 минута на терену постигао 11 поена, уз шут за три 3/6.

Најефикаснији међу гостима био је некадашњи јуниор Звезде и првотимац Меге Никола Јанковић са 16, као и бивши центар црвено-белих Стеван Милошевић, са 14 поена.

Црногорски ветеран носио је дрес Звезде 2008. године и између осталог играо за црвено-беле и у Еврокупу против Бамберга, наредног евролигашког противника српског и регионалног првака (четвртак).

Са мислима усмереним и ка том важном дуелу, Радоњић је у вечерашњем мечу пружио шансу за одмор и Огњену Кузмићу и Диону Томпсону, који су играли само по 13 минута. И без њих, црвено-бели су лако сачували предност стечену већ у прва три минута (12:0).

Вођство лидера на табели ниједном није довођено у питање, а Нејт Волтерс га је крајем треће четвртине повисио и на максималних "плус 30" (77:47).

Радоњићев тим имаће до краја лигашког дела још две шансе да поправи свој скор 23-1, у утакмицама против ФМП-а (6. марта) и Будућности, у последњем колу, заказаном за 13. март. Са друге стране, Олимпија ће у следећем колу играти против Цедевите код куће и такође ће моћи да утиче на активну трку за друго место. У последњој рунди, Љубљанчани ће гостовати Задру.

Звездини Змајеви су уништили Олимпију! Нека се спреми Бросе! Кошаркаши српског и регионалног шампиона имали су лакше загревање за важан евролигашки дуел против немачког представника у Пиониру -88:67 . Екипа из Љубљане просто није била конкуретна екипи Дејана Радоњића која је највернијим навијачима напунила очи атрактивним потезима. Било је у игри Црвене звезде свега: тројки, блокада, алеј-уп закуцавања Диона Томпсона,тројки овосезонских епизодиста Ракићевића и Борише Симанића, спартанске борбе Бранка Лазића, украдених лопти...

Звезда се просто играла кошарке, а Дејан Радоњић задовољан офанзивним креацијама је равноправно расподелио минутажу. Занимљиво је да се поред повређених Дангубића и Јовића на паркету није појавио ни Марко Гудурић.

Олимпија је у Пиониру налетела на препознатљив еврорлигашки одбрамбени зид, али Змајчеки су врло брзо у Београду спознали офанзивни пламен екипе Дејана Радоњића. Лишен било каквих резултатских стега српски и јадрански шампион је разноврсношћу почео да мучи госте из Љубљане. Није се знало у првој четвртини да ли Олимпији прети већа опасност од далекометних хитаца Бранка Лазића и Марка Симоновића, или центарских минијатура Кузмића и Бјелице... На све то Нејт Волтерс је успешно одглумио повређеног Стефана Јовића и развио препознатљиву игру Црвене звезде у транзицији. После првог полувремена имао је на конту шест асистенција.

Резултат свега тога: Црвена звезда је за десет минута постигла 36 поена. Олимпија је донекле тројкама успела да опере бројне флеке и камару изгубљених лопти (чак 11 у првом полувремену). Како било Звезда је врло брзо стекла више од 20 поена предности, што је омогућило Дејану Радоњићу да равноправно расподели минутажу и гурне у ватруРакићевића, Добрића и Симанића... Управо је игра Ракићевића упала свима у очи, пошто је некадашњи члан Металца за полувреме уписао шест поена уз врло добар шут са полудистанце.

Малобројни навијачи Црвене звезде уживали су и у тројкама Борише Симанића, као и евролигашким крађама слављеника Чарла Џенкинса. Он је против Олимпије уписао 200.званичну утакмицу у црвено-белом дресу.

Током другог полувремена кошаркаши Црвене звезде су наставили да се забављају, а Дејан Радоњић да ротира. Нејаки ривал послужио је домаћим  играчима да пораде на личним бројкама. После три четвртине Звезда је имала 20 тимских асистенција (од тога је Волтерс имао седам прим.аут). Публика је подздрављала закуцавања Томпсона и тројке Борише Симанића. Занимљиво је да је талентовани крилни центар Симанић на терену провео више од 19 минута, далеко највише ове сезоне. И то само два дана након што је променио менаџера и одлетео у јато Мишка Ражнатовића.

ЗВЕЗДА: Волтерс 12 (8 ас), Томпсон 6, Митровић 2, Лазић 8, Симанић 11, Добрић 6, Симоновић 6, Ракићевић 14 (5 ск), Џенкинс 8, Гудурић, Кузмић 4 (6 ск), Бјелица 11.

ЦЕДЕВИТА: Барбарич 6 (2/4 за три, 5 ск), Стрмчник, Бубнич 7, Пелко, Милошевић 14, Јанковић 16, Џеферсон 12 (2/7 за три), Јурчек, Хроват 12 (6 ск, 5 ас), Јанезић.

Резултати 24. кола:

Звезда - Олимпија 88:67
МЗТ - Игокеа 21.00
Мега Лекс - Партизан 21.00

у среду

Задар - Цибона 18.00

у суботу

Крка - Морнар 63:72
Будућност - ФМП 93:84

у петак

Цедевита - Карпош 81:77

Табела: Звезда 23-1, Цедевита 18-6, Будућност 17-7, Партизан 17-6, Цибона 11-12, ФМП 10-14, Игокеа 11-12, Олимпија 10-14, Карпош Соколи 9-15, Морнар 8-16, Мега Лекс 9-14, МЗТ 8-15, Крка 7-17, Задар 7-16.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар