Саопштење КК Партизан: Играчи и тренер болују од салмонеле!

"После анализе, констатовано је да су чланови нашег тима оболели од изузетно тешког цревног обољења које је последица тровања храном", кажу црно-бели.

Кошарка 27.02.2017 | 18:45
Саопштење КК Партизан: Играчи и тренер болују од салмонеле!
Кошаркашки клуб Партизан обавестио је јавност да су откривени узроци вишенедељног одсуства појединих кошаркаша и чланова стручног штаба, због којих су пропустили и финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Наиме, ради се о озбиљном обољењу проузрокованом тровању храном и појавом салмонеле.

Саопштење црно-белих преносимо у целости.

Драги навијачи Партизана, поштовани грађани,

КК Партизан НИС обавештава јавност да су стигли званични резултати анализе узрока тешког обољења стручног штаба, играча и особља нашег клуба током финалног турнира Купа Радивоја Кораћа. После анализе, констатовано је да су чланови нашег тима оболели од салмонеле, изузетно тешког цревног обољења које је последица тровања храном.

Услед тровања, КК Партизан НИС је претрпео и још увек трпи огромну штету, јер је у значајним утакмицама наступао без помоћи важних играча и првог тренера, а изгледно је да ће у ослабљеном саставу наступати још извесно време.

Такође, на личној основи, огромну штету су претрпели и сви појединци који су били отровани: тренери Александар Џикић и Ненад Чанак, кошаркаши Вилијам Хечер, Вања Маринковић, Слободан Јовановић, Никола Танасковић, Милош Копривица, Михајло Андрић и Урош Луковић, као и спортски директор Драган Тодорић.

Кошаркаши који су били хоспитализовани, пуштени су из болнице на опоравак и кућно лечење које ће потрајати у зависности од индивидуалних реакција на терапију сваког од појединаца.

У наредном периоду ће се утврђивати како је до тровања храном дошло. Овим путем, КК Партизан НИС се јавно уздржава од давања било каквих паушалних процена на тему узрока тровања играча и чланова стручног штама црно-белих, све док се недвосмислено не утврде све чињенице везане за овај случај.

Такође, бескрајно се овим путем захваљујемо навијачима који су у веома тешкој ситуацији пружили фантастичну подршку свом клубу, још једном показујући да су најбољи на свету.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар