Шпанска тест грозница данас тресе Ф1!

После Ред Булове и остлалих презентација нових болида, данас ће се на Каталуњи видети ко је како радио на спровођењу воље нових Ф1 хомологизацијских правила.

Остали спортови 27.02.2017 | 13:15
Шпанска тест грозница данас тресе Ф1!
Кључа у најбржем циркусу. Премијере су у жижи интересовања Ф1 јавности, па у најновијим вестима доминирају информације које се тичу презентације нових возила Ред Була, али и његове филијале, екипе Торо Росо.

Другопласирани тим прошлогодишњег шампионата под руководством Дитриха Матешицанајавио је велике амбиције у борби са фаворизованим Мерцедес АМГ Петронасом, али и Фераријем. Ред Бул с тим у вези све наде полаже у редефинмисану конструкцију Реноовог агрегата од кога се очекује да подржи, али и издржи Верстапенову тешку ногу на гасу. Данас ћемо се уверити да ли је то заиста тако, јер Данијел Рикардо излази на стазу Каталуња како би тестирао нови „рб 13“ болид.

Када је реч о Торо Росу, њихов болид има потпуно нове, а ми се усуђујемо да кажемо и крајње атрактивне тимске боје. Доминира тамно плава, али ту је црвена и метализирана сребрна. Због Ф1 моде, али и потребе возилом „стр12“ као код Мекларена упечатљив детаљ је такозвано „ајкулино перо“ на поклопцу мотора. Предњи део болида је веома елегантан, али се намеће утисак да је реч о копији Мерцедесовог дизајна. Када смо већ код екипе Торо Росо, рецимо да ће њихове боје ове сезоне бранити Карлос Сајнц и Данил Квјат који је прошле сезоне прекомандован из Ред Була.

На крају јутарњег Ф1 рапорта, рецимо да ће се данас у Барселони возити званичан тест нових болида. За Мерцедес АМГ Петронас ће возити Луис Хамилтон и новајлија, Валтери Ботас, Ред Булов тест ће водити Данијел Рикардо, Фераријев Себастијан Фетел, док ће за Вилијамс возити Филипе Маса, а за Мекларен Фернандо Алонсо. Када је реч о већ споменутој екипи Торо Росо, за њих ће званично тестирање обавити Карлос Сајнц, док ће за Форс Индију возити Серђо Перез, Рено Нико Хулкенберг и на крају за Хас, Кевин Магнусен.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар