О'Нил: У Лестер? Не, хвала!

Селектор Републике Ирске изјавио је да не жели да наследи Ранијерија, као и да фудбалери данас имају превелики утицај на председнике и власнике клубова.

Фудбал 28.02.2017 | 08:00
О'Нил: У Лестер? Не, хвала!
Мартин О'Нил је од 1995. до 2000. године водио Лестер до великих успеха. Увео је "лисице" у Премијер лигу, освојио два Лига купа и извео клуб на европску сцену, где су једном елиминисани од мадридског Атлетика, а други пут од Црвене звезде.

Радио је после тога у Селтику, Астон Вили и Сандерленду, а крајем 2013. постао је селектор Републике Ирске, са којом такође прави одличне резултате и не жели било шта да мења.

О'Нил (64) је у изјави за "Би-Би-Си" рекао да не би прихватио понуду да поново преузме Лестер и покуша да га спаси испадања из Премијер лиге, након што је Клаудио Ранијери добио отказ.

"Уживам радећи у интернационалном фудбалу и са Ирском имам да обавим важан посао. Да ме позову назад у Лестер, не бих пристао".

Искусни стручњак из Северне Ирске револтиран је наводима медија да су после пораза од Севиље у Лиги шампиона (2:1) неки фудбалери Лестера били на разговору са власником клуба, након чега је Ранијери остао без посла.

"Играчи су данас врло моћни, чак и они сасвим просечног квалитета. У моје време играчи нису имали никаква права, што такође није било у реду, али сада се отишло тотално у другу крајност. Заиста не видим зашто би председници и власници требало да се консултују са фудбалерима".

Голман Каспер Шмајхел и центарфор Џејми Варди демантовали су спекулације по којима сносе део одговорности за смену италијанског тренера, али је питање колико им је јавност поверовала.

Као и прошле сезоне, када је Челси одједном "живнуо" после одласка Жозеа Муриња, много тога биће јасније после првих Лестерових утакмица без Ранијерија. У понедељак увече, у оквиру 26. кола Премијер лиге, на стадиону Кинг пауер гостује Ливерпул.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар