ШОК! Првак Хрватске изгубио у Шкрљеву!!!

Цедевита се провела као "боса по трњу" у Приморско-горанској жупанији!

Кошарка 27.02.2017 | 11:15
ШОК! Првак Хрватске изгубио у Шкрљеву!!!
Шампион Хрватске и актуелни освајач Купа Крешимира Ћосића, Цедевита, доживела је шокантан пораз у 18. колу А1 домаће лиге.

Цедевита се провела "као боса по трњу" на гостовању у месту надомак Ријеке, где је домаће Шкрљево победило резултатом 80:77.

Тренер АБА лигаша Вељко Мршић имаће много тога да каже својој екипи после пораза у домаћем шампионату, укупно петог у том такмичењу ове сезоне, иако он није водио тим на тој утакмици. Његово место преузео је Данијел Луц.

За Цедевиту је очигледно било исувише напорно гостовање у Шкрљеву, будући да је шампион Хрватске играо само дан раније у АБА лиги у Загребу, где су савладали Карпош Соколе (81:77).

Загрепчани су крајем треће четвртине имали сигурно вођство (58:49), али су мотивисани домаћини у последњих 10 минута успели да стигну предност фаворизованог ривала, а потом у неизвесној завршници и да "ишчупају" победу.

Најпре је Брајан Вилијамс, најбољи појединац меча са 29 поена, седам скокова и шест асистенција, погодио за вођство домаћина (75:74), а потом је Антонио Бобан убацио тројку, 62 секунде пре краја, и свом тиму обезбедио да се "одлепи" на "плус четири" - 78:74.

Цедевита је имала прилику да у последњем нападу на мечу избори продужетак, али Џанан Муса није био прецизан.

"Још у припреми утакмице апострофирали смо да ће то бити тешко гостовање. Они су искусна екипа са довољно квалитета да парира игри коју смо приказали. Покушали смо да не уђемо у неизвесну завршницу, али нисмо успели у томе. Нажалост, у једном тренутку треће четвртине смо имали предност, али брзо је просули и онда, ако се сведеш на то да одлучује једна лопта или једна одлука, није лако победити. То је на крају пресудило. Нисмо били довољно концентрирани у егзекуцији, а на моменте јако лоша одбрана 'један на један' нас је стајала тога да утакмицу на миран начин приведемо у своју корист", рекао је Луц после пораза.

Код Цедевите истакли су се Рашад Џејмс са 26 поена, уз по пет скокова и асистенција, а Џанан Муса меч је завршио са учинком од 17 поена и седам скокова.

Цедевита у хрватској А1 лиги сада заузима пето место са скором 12-5, док је Шкрљево на деветом месту са шест победа и 12 пораза.

Цедевита, која на табели АБА лиге заузима другу позицију са учинком од 18 победа и шест пораза, у 25. колу регионалног такмичења следеће недеље гостоваће Олимпији у Љубљани.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар