Лига куп - финале: Спектакл на Вемблију, Златан донио трофеј Јунајтеду!

Фудбалери Манчестер Јунајтеда освојили су Лига Куп победом над Саутемтпоном са 3:2 (2:1) на Вемблију.

Фудбал 27.02.2017 | 10:00
Лига куп - финале: Спектакл на Вемблију, Златан донио трофеј Јунајтеду!
Победу екипи Жозеа Муриња три минута пре краја меча донео је главом Златан Ибрахимовић.

Швеђанин је довео свој тим у вођство из слободног ударца у 19. минуту, да би Лингард у 38. дуплирао преност. Габијадини је у финишу првог и на почетку другог полувремена погодио за изједначење свог тима.

Саутемптон је био бољи ривал у другом полувремену, али је пропуштене прилике „Светаца“ казнио Ибрахимовић. У 11. минуту поништен је погодак Саутемптона због сумњивог офсајда.

Јунајтед је запретио већ у четвртом минуту преко Погбе, али је Форстер одбранио. Дискутабилна ситуација у 11. минуту када је Габијадини постигао погодак за Саутемптон, али је судија показао офсајд.

Настављене су претње „Светаца“ покушајем Редмонда, али у 19. минуту Јунајтед стиже у вођство. Слободан ударац извео је Златан Ибрахимовић са око 25 метара, пребацио живи зид и затресао мрежу.

Саутемптон је покушавао да угрози гол ривала преко Вард-Прауса и Тадића, а Де Хеа је био сигуран. У 38. минуту „Црвени ђаволи“ су дуплирали предност, када је после центаршута Роха Лингард постигао погодак.

У 40. минуту по жути картон на обе стане, прво је Лингард фаулирао Стивенса који је потом ђоном зауставио Марсијала.

Сјајан потез Редмонда на старту другог полувремена када је ухватио лопту на волеј, али је Де Хеа одбранио и избацио преко гола. Настављен је притисак Саутемптона, прво је солидну прилику пропустио Јошида, а потом је стигло изједначење у 48. минуту.

Изведен је корнер са леве стране, Погба је избацио лопту из казненог простора, али само до Дејвиса који је враћа на 11 метара, а Габијадини из окрета и без гледања, док је иза леђа имао противничког играча, постиже сјајан погодак.

Конкретнији је био Саутемптон средином другог полувремена, Јунајтед није могао да успостави ритам. Прво је Дејвис упутио сјајан пас ка Тадићу пред голом, али је Валенсија на време избацио лопту у корнер.

После ударца из угла у 63. минуиту најбоља прилика за „Свеце“ када је стативу после ударца лопте главом погодио Ромеу. После фаула Тадица над Погбом Ибра је извео слободан ударац са ближе позиције у односу на ону са које је постигао гол, али је погодио живи зид.

Јунајтед је полако опседао гол ривала, Марсијал је центрирао, неко из Саутемтона је закачио лопту, она је стигла до Лингарда који је искоса са десне стране шутирао из добре позиције, али само преко гола. Тадић је изаашао у 77. минуту из игре, као и Лингард на другој страни.

Иако се чинило да ће меч отићи у продужетке, све дилеме решио је Ибрахимовић поготком главом три минута пре краја.

Ово је пети пут да Црвени ђаволи подижу трофеј у овом такмичењу, први после седам година.

Жозе Мурињо четврти пут осваја Лига куп, пошто му је то пошло за руком са Челсијем 2005, 2007. и 2015. године.



"Црвеним ђаволима" ово је укупно пети трофеј Лига купа, али и четврти узастопни тријумф у финалима (2006, 2009, 2010), након скора 1-4 у првих пет финала. Саутемптон је сада на 0-2, рачунајући и пораз од Нотингем Фореста далеке 1979. године.

Душан Тадић пружио је солидну партију у пораженом тиму, конкретнију у првом, него у другом полувремену, када га је 13 минута пре краја заменио Софијан Буфал.

Репрезентативац Србије у 32. минуту је натерао Де Хеу на једну од неколико парада у том делу меча, када је Саутемптон диктирао темпо, стварао и пропуштао шансе, а Јунајтед - као много искуснији и већи тим - користио практично сваку повољну ситуацију да постигне гол.

Подсетимо да је чета са Олд Трафорда и даље у конкуренцији за ФА куп (четвртфинале) и Лигу Европе (осмина финала), док се у Премијер лиги бори за Топ 4 финиш и пласман у Лигу шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар