Она пјева на 13 свјетских језика

У Козарцима код Приједора живи Амила Мемић, девојчица полиглота. Музика је за сада њен хоби и, пре свега, велика љубав, а могуће и професија

Република Српска 26.02.2017 | 19:01
Она пјева на 13 свјетских језика
Неко лепо слика, неко одлично барата бројевима или лоптом, а тринаестогодишња Амила Мемић из Козарца код Приједора дивно пева. Можда то и не би било ништа необично да Амила не уме да запева на - чак 13 светских језика.

"Када смо је први пут чули, мислили смо да је то немогуће. Питали смо се како је то научила, јер знамо да је то некако морала сама да савлада", прича Амилин отац Зијад Мемић.

"Наставница енглеског се одушевила како ја певам, па сам онда почела томе више да посвећујем пажњу", прича Амила.

"Онда сам пожелела да отпевам и неке друге песме које нису на нашем језику и трагала сам за текстовима и музиком. Тако је то ишло, једно по једно и савладала сам богат репертоар. Случајно је испало да знам да певам много песама на чак 13 светских језика."

Њен отац Зијад тврди да они који су лингвистички стручни, задивљени су исправношћу њеног изговора с обзиром на то да је она самоука.

"Певам на јапанском, турском, шпанском, енглеском, италијанском, немачком, француском, индијском, руском, македонском, грчком, арапском и на нашем језику", каже Амила.

"То је почело тако што сам гледала серије, рецимо, тада ми се свидео неки језик и почела сам тако да све више учим песме на том језику..."
 
САМА НАУЧИЛА ЈЕЗИКЕ
А да пева на 13 језика ова талентована девојчица је научила потпуно сама, уз, како каже, серије и интернет. А све је почело сасвим случајно. Да лепо пева открила је сасвим случајно њена наставница енглеског.

Учествовала је на бројним фестивалима и у ТВ емисијама, а у школи је део сваке приредбе. Подржавају је другари и наставници, али пре свега родитељи и родбина, који верују у њен таленат.

Како каже, музика је, за сада, њен хоби и, пре свега, велика љубав. Због тога верује да ће звезде наместити да јој то постане и професија. До тада, она ће да пева - на тринаест језика.

УЧЕСТВУЈЕ НА ФЕСТИВАЛИМА

Пева, осим на матерњем, и на јапанском, турском, шпанском, енглеском, италијанском, немачком, француском, индијском, руском, македонском, грчком, арапском језику.

Учествовала је на бројним фестивалима и у ТВ емисијама, а у школи је део сваке приредбе. Подржавају је другари и наставници, али пре свега родитељи и родбина, који верују у њен таленат.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар