Дачић: Писмо Хага одраз конфузије

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да није упознат о садржају писма које је Међународни суд правде упутио члановима Предсједништва БиХ у вези са захтјевом за ревизију пресуде против Србије, оцјенивши да је то одраз опште конфузије.

Србија 26.02.2017 | 16:12
Дачић: Писмо Хага одраз конфузије
"Вероватно се и они /Међународни суд правде/ питају ко шта хоће у БиХ и да ли је то што је поднесено правно ваљано или није", рекао је Дачић новинарма у Прокупљу, гдје је присуствовао обиљежавању 100 година од Топличког устанка.

Он је оцијенио да је то још један доказ да је ријеч о промашеној теми, те поновио да сматра да је захтјев за ревизијом опасан потез.

Дачић је рекао да је невјероватно како неки народи желе да Србе, који су кроз цијелу историју страдали, прикажу као геноцидан.

Он је поручио да Србија неће дозоволити оно што се покушава - да неко терет злочина без икаквог правног основа пребаци на њену страну. "Срби су увек кроз историју били жртве, никада мучитељи", рекао је Дачић.

Он је додао да и Међународни суд правде сада размишља о томе шта му је чинити, па тражи додатна изјашњења.

"Размишљају они о правним консеквенцама и последицама ако прихвате такву незакониту ревизију која је и те како штетна за Србију", рекао је Дачић.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

yугословен

26.02.2017 16:14

НИЋИФОРЕ НЕ МЕСАЈ СЕ У ПОЛИТИКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

26.02.2017 16:31

Нек србину крепа крава а мени ако треба две.

Name

Кал

26.02.2017 17:04

ЋИБЕ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

27.02.2017 07:20

То сто су Срби страдали кроз историју нема везе са ревизијом.Друго,подношење ревизије нема везе са задовољењем правде јер се спори начин подношења који није легалан а не дали је злочина било.Треце и најважније је да они сваку ствар користе за подстрајливања мржње да ви скренули мисли са дневних зивотних потреба људи који су без посла и тешко живе док се они богате.

ОДГОВОРИТЕ