ЕЛ: "Звездин Топ 8 ривал" у проблему!

У финишу сезоне, где свака победа има огромну специфичну тежину, Олимпијакос ослабљен путује у Тел Авив.

Кошарка 27.02.2017 | 10:45
ЕЛ: "Звездин Топ 8 ривал" у проблему!
(18-5) Реал Мадрид - (12-11) Басконија
(17-6) ЦСКА Москва - (12-11) Анадолу Ефес
(16-7) Олимпијакос - (13-10) Црвена звезда
(15-8) Фенербахче - (14-9) Панатинаикос

Да се данас заврши лигашки део такмичења у "јединственој" Евролиги, ово би били парови четвртфинала у којем ће се играти на три победе за пласман на Фајнал-фор.

Али…

Као што однос победа и пораза првих осмопласираних на табели и говори, победа дели првог и другог, другог и трећег, трећег и четвртог, итд. Утолико, специфична важност сваке утакмице коју набројани тимови буду играли у наредних седам кола, рачунајући и оне који су тренутно "испод црте" (Дарушафака 11-12 и Жалгирис 10-13, само ће расти из недеље у недељу.

"Актуелни противник" Црвене звезде, грчки Олимпијакос, налази се у великом проблему пред пут у Тел Авив наредне недеље, не само због пораза који су у четвртак доживели у Истанбулу (67:64 за Фенербахче, 27 поена Богдана Богдановића), већ и због тога што су готово сигурно изгубили лидера и једно од најбољих играча, Василиса Спанулиса, за дуел са Макабијем.

Спанулис је повредио леви мишић кука у утакмици са Колососом са Родоса пре десет дана и, иако се очекивало да ће се опоравити за пут у Израел, резултати наговештавају другачији исход.

У трци за једно од прва четири места после 30 кола, што значи и предност домаћег терена у четвртфиналној серији, Олимпијакос иде на ноге тиму од којег је изгубио у Пиреју резултатом 73:80.

Поред лоше, тим Јаниса Сферопулоса задесила је и добра вест - опоравио се Патрик Јанг и играће у утакмици за коју су упитна и двојица кошаркаша Макабија, Квинси Милер и Џо Александер.

Са скором 8-15, Макаби већ дуго ни не рачуна на пласман у плеј-оф, мада математички изгледи за то и даље постоје.

Парови 24. кола:

2. март (четвртак)

Жалгирис – Фенербахче
Галатасарај – Реал Мадрид
Црвена звезда – Бамберг
Макаби – Олимпијакос
Басконија – Милано

3. март (петак)

Уникс - Анадолу Ефес
Дарушафака – Панатинаикос
Барселона - ЦСКА Москва

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар