Регионална лига: Партизан надиграо шампиона Европе!

Ватерполисти Партизана савладали су Југ 16:14, у дербију 14. кола регионалне Триглав лиге.  Подвиг Партизана, "потопљен" првак Европе! Ватерполисти Партизана у 14. колу Регионалне лиге победили првака Европе Југ. Од Дубровчана ове сезоне бољи само Про Реко и Партизан.

Остали спортови 25.02.2017 | 23:30
Регионална лига: Партизан надиграо шампиона Европе!
Резултат за дивљење - сензација!

Ватерполисти Партизана победили су као домаћини дубровачки Југ 16:14 (5:2, 3:4, 5:4, 3:4), у 14. колу Јадранске лиге.

Екипа са Гружа, која је прошле сезоне освојила све што је могла, доживела је други пораз ове сезоне, а до вечерас је у регионалном такмичењу имала максималан учинак.

Само је Про реко био бољи од Дубровчана у Лиги шампиона!

Црно-бели су пружили изузетно квалитетну ппартију и од почетка су контролисали меч и резултат. Већ у трећем минуту црно-бели су водили 3:0...

У три узастопна напада погађали су Радомир Драшовић (два пута) и Огњен Стојановић. Јоковић је прекинуо серију домаћих са играчем више, али Београђани су до краја прве четвртине одржали три гола предности – 5:2. У првих осам минута стрелац за Партизан био је још Јакшић, два пута.

После непуна два и по минута игре у другој деоници, Партизан је први пут стекао четири гола предности, кад је Лукић погодио за 6:2. У другој четвртини дуго се играло “гол за гол”. Југ је поготком одговарао на сваки гол црно-белих. Мало је недостајало да на полувремену Партизан буде у плусу од бар три гола, али гости су са два везана поготка у завршници пришли на 8:6. Партизан није искористио последњи напад са два играча више.

Игру црно-белих у првом полувремену је красила и добра одбрана. Југ је имао шест прилика са играчем више, а искористио је само једну, док су гости једном затресли мрежу Партизана са два играча више. На другој страни, захуктали "парни ваљак" је средином друге деонице мало успорила промена голмана међу стативама Југовог гола.

Једног од најбољих чувара мреже на свету Марка Бијача заменио је Тони Попадић и у пар наврата зауставио опасне шутеве црно-белих ватерполиста.

На почетку другог полувремена шамион Европе је пришао на гол заостатка (8:7), међутим, предвођени Радомиром Драшовићем и Николиом Лукћем, који су били најрасположенији у домаћем саставу, црно-бели су се вратили на "+4" (12:8).

Југ је до завршнице треће деонице успео да приђе на 12:10, да се врати на резултатски заостатак са полувремена, али четири секунде пре краја треће четвртине Драшовић је погодио за 13:10.

Никола Лукић је својим петим голом одвео Београђане на 14:10, у уводним тренуцима последње четвртине. Пришао је Југ два пута на “-2” (14:12 И 15:13), али црно-бели се нису уплашили.

Црно-бели су у стили искусних екипа привели меч крају, “стисли” су одбрану и уписали важну победу, како резултатски, тако и психолошком плану. 

Шлаг на торту ставио је голман Лазар Добожанов који је 11 секунди пре краја одбранио петерац Фелипеу перонеу, најбољем играчу финалног турнира Лиге шампиона 2016.

По пет голова за партизан дали су Никола Лукић И Радомир Драшовић, троструки стрелац био је капитен Никола Јакшић, два пута у листу стрелаца уписао се Огњен Стојановић, а једном Филип Радојевић.

ПАРТИЗАН: Добожанов,Лукић 5, Ф. Јанковић, Репановић, Лазић,Манојловић, Драшовић 5, Вучинић, Јакшић 3, Радојевић 1, Стојановић 2, М. Јанковић, Булајић, Тохољ. Тренер: Миленковић.

ЈУГ: Бијач, Мацан, Фатовић 3, Лончар 1, Јоковић 1, Гарсија, Мерчеп, Иванковић 1, Павличевић, Пероне 3, Бенић 2, Обрадовић 2, Попадић, Врлић 1. Тренер: Кобешћак.

У другом мечу дана Младост је славила код Приморја 9:4, док су у суботу победе остварили Јадран из Херцег Новог у Будви 10:6 и Морнар против Јадрана у Сплиту 9:7.

Југ је и даље лидер Триглав лиге са 36 бодова, осам испред првог пратиоца Јадрана из Херцег Новог, док је Партизан пети са 19. На дну је Војводина која је била слободна у овом колу.

У другој регионалној лиги Црвена звезда је поражена од Приморца на свом базену 5:3, док је Шабац надиграо Кетаро 10:7 и остамосталио се на првом месту са 30 бодова, Звезда је четвра са 24.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар