Пелеов син мора на 13 година робије!

Едсон Чолби до Насименто Едињо, син једног од најбољих фудбалера света свих времена Пелеа, предао се полицији.

Фудбал 26.02.2017 | 22:00
Пелеов син мора на 13 година робије!
Едињо је осуђен још у јуну 2014. године на чак 33 године затвора, пошто је проглашен кривим за прање новца за један нарко картел.

Он је у међувремену негирао све оптужбе, признавши да је зависник, док су његови адвокати уложили жалбу вишем суду.

Жалба је делимично прихваћена, па му је казна смањена на 12 година и десет месеци. После тога се још једном жалио, сматрајући да би требало да буде ослобођен, али је веће одбило његов захтев.

"Љут сам и фрустриран. Морали су да ме ослободе из простог разлога јер сам невин. Осудили су ме за прање новца, а немају нити један доказ против мене. Они су мене практично осудили јер познајем једног од момака из картела који су осуђени, што ја никада нисам ни скривао", рекао је Едињо.

Едињо је такође, попут оца, био фудбалер, само што је његово место на терену било на голу. Бранио је за очев Сантос, у ком је Пеле постигао преко 1.000 голова, с којим је био други у шампионату Бразила 1995. године. Чувао је још и мреже Португесе, Сао Каетана и Понте Прете, пре него што се са 29 година пензионисао.

До пре две године обављао је разне функције у Сантосу, а радио је и са голманима у Моги Мириму, Аква Санти и Трикордијану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар