Љубав је потребна да бисмо преживјели у оваквом свијету

Љубав је нам је свима потребна да бисмо успели да преживимо у свету какав је данас, казала је Тањугу светска филмска звезда Миника Белучи у хотелу Краун Плаза.

Занимљивости 25.02.2017 | 13:56
Љубав је потребна да бисмо преживјели у оваквом свијету
Италијанска глумица је и протагонисткиња филма "На млечном путу" Емира Кустурице, који је синоћ приказан у Сава центру на отварању 45. ФЕСТ-а.

Лепа и децентна, попут истинских звезда, Белучи нас је дочекала у свом хотелском апартману.

Каже да јој је изузетна часта што је филм у којем игра у програму тако важног филмског фестивала какав је ФЕСТ.

"Било је божанствено отварање фестивала синоћ у Сава центру. Сва та љубав и пажња људи који дошли да виде филм "На млечном путу" Емира Кустурице веома ми је пријала", казала је на почетку разговора Моника Белучи.

На констатацију да је филм "На млечном путу" поетска љубавна прича, Белучи каже да је била веома срећна што је имала прилику да ради са екипом Емира Кустурице.

"Љубав је нам је свима потребна да би успели да преживимо у свету какав је данас. Љубав делимо са породицом, са децом, ако је среће као што је у мом случају, радимо посао који волимо. Љубав је све. Срећна сам што је Емир Кустурица направио филм о љубави, јер је то порука наде упућена свима", казала је Белучи.

За италијанску глумицу специфичност филма "На млечном путу" заправо лежи у љубавној причи између двоје одраслих особа.

"Ликови које ја и Кустурица играмо у филму немају шта да изгубе. Већ су све изгубили у рату у моменту када се срећу. Без обзира на такве околности између њих се рађа магија. То је порука за све људе који су посумњали да им се добро више икада може десити у животу", истакла је Белучи.

Уз велики осмех открива нам да је много научила од Емира Кустурице у процесу настајања филма "На млечном путу"

"Емир је за мене много више од редитеља. Он је свестран уметник продуцент, музичар, писац, глумац... Био је велики изазов за мене да учествујем у снимању његовог филма. Научио ме је многим тајнама глумачког заната и искуство снимања филма са њим је у многоме унапредило мој уметнички израз", казала је Белучи.

Према њеним речима, у Србији се осећа веома добро.

"Снимала сам овде скоро четири године. Људи у Србији умеју да искажу емоције и то ми јако прија. Била сам окружена љубављу и топлином различитих људи. Из Србије носим веома позитивно искуство. Могу да кажем да је рад на филму ''Млечни пут'' једним делом променио мој живот. Сагледала сам другачије могућности комуникације са људима него што сам пре доласка у Србију имала прилике да доживим" казала је Белучи.

За италијанску глумицу многи тврде да је најлепша жена са Медитерана свих времена.

Уз осмех она одбија да коментарише такве комплименте.

"Јако је тешко да говоримо и судимо о себи. Као глумица срећна сам што имам прилику да сарађујем са врхунским редитељима као што је Сем Мендез или Емир Кустурица. Занима ме уметнички израз и срећна сам што имам прилику за то", казала је Белучи.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

25.02.2017 15:34

Филм потопљен од критике и од публике, рекације на ФЕСТУ су оцајне потразите их и сами на медијима из Србије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Воадзера.

25.02.2017 17:34

Нек си само ти имо несто коментарисати.

Name

ЦООЛ

27.02.2017 10:31

Ова це за лову реци ста год позелис.

ОДГОВОРИТЕ