Гледао сам кошарку са цуцлом у устима!

Спавао сам када ме је Денвер драфтовао! "Када су ми браћа то рекла, мислио сам да сањам, па сам наставио да спавам", рекао је Никола.

Кошарка 01.03.2017 | 20:15
Гледао сам кошарку са цуцлом у устима!
Никола Јокић је звезда у настајању НБА лиге. Наравно, као такав, веома је занимљив и многим спонзорима, а један од главних је компанија Најки. Никола је дао интервју за свог спонзора и испричао своју животну причу по сегментима.

Говорио је о свом развоју од када је био беба, па све до првих кошаркашких тренинга, преко свог даљег усавршавања као кошаркаша, па до одласка у НБА лигу.

КОРЕНИ
"Моја породица обожава кошарку. Имали смо обруч у двособном стану и играли смо кошарку на терену који је био близу. Чак и као беба сам са све цуцлом посматрао браћу како играју. И то је трајало сатима"

ДВА НА ЈЕДАН
"Моја браћа су 11 и 13 година старија од мене. Увек су ме добро намучили, посебно када сам био довољно стар да могу да играм кошарку са њима"

ТРКА КОЊА ЈЕ БИЛА ЊЕГОВ ИЗЛАЗ
"Волео сам кошарку, али било је добро понекад мало се одвојити од ње и отићи на трке коња. Волео сам коње, желео сам да будем коњушар"

МРЗЕО ЈЕ СВОЈ ПРВИ ТРЕНИНГ
"Био сам помало низак и дебељушкаст тада, али ме је мој отац, који је велики заљубљеник у ову игру, натерао на то. Због моје висине реченоми је да играм плејмејкера што ми сада доста помаже у асистенцијама"

ТРЕНЕР ЈЕ ВИДЕО НЕШТО У ЊЕМУ
"Тренер ме је волео. Стално ми је говорио да наставим да тренирам. Почео сам да играм у јуниорској лгии. Мега ме је видели и желела је да останемо у контакту. Пола сезоне касније, питали су ме да им се прикључим"

ТЕШКО ЈЕ КАДА СЕ НАПУСТИ ДОМ
"Браћа су ме саветовала да одем у Београд. Рекли су ми - шта имаш да изгубиш?. То ми је дало самопоуздање које ми је требало да достигнем оно што сам желео"

СПАВАО ЈЕ КАДА ГА ЈЕ ДЕНВЕР ДРАФТОВАО
"Брат ме је позвао и то ми је рекао. Мислио сам да је сан и наставио сам да сањам.Потом се све променило. Све"

НАУЧИО ЈЕ ДА ПРОТИВНИЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ГА УПЛАШЕ
"У одрастању уз два старија брата научио сам да се никада не плашим. Све што могу да урадим је да се фокусирам на утакмицу. Учинио сам породицу поносном, али могу да достигнем још"

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар