Видео: Меклареново наранџасто „ајкулино перо“ са Хондиним генима!

Екипа Мекларен Хонде свету је приказала „мцл“ болид који пркоси традицији окончане „мп 4“ ере. . .

Остали спортови 24.02.2017 | 20:20
Видео: Меклареново наранџасто „ајкулино перо“ са Хондиним генима!
Захуктале су се Ф1 презентације, па и Фернандо Алонсо и Штофел Вандорн добише нове машине.. После Реноа, Мерцедеса и Ферарија на ред дође и Мекларен Хонда. Пошто легенде остају да живе и у тешким данима, екипа је у центру свог царства на веома интересантан начин свету приказала редефинисану визију Ф1 инжењеринга из Вокинга.

Нови „мцл“ болид је по још једном детаљу јединствен. Завршено је са „мп 4“ ером, али и са старим бојама. Нови болид је наранџаст.

Руководство Мекларена тврди да је нова боја била по жељи навијача. Тако је екипа желела да докаже да ће у будућности радикалан приступ донети нове моменте за враћање на стазе старе славе. Једноставно, Мекларен је поске краја брака са Мерцедесом желео да покаже да њихове амбиције и поле пар лошијих сезона нису осредње и инфериорне...

Уколико се бацимо на својеврсан упоредни третман презентованих болида, ни „мцл 32“ не одступа од већ одомаћених варијација на аеродинамичку тему „ајкулиног пера“. Додатак из искустава у ваздушном тунелу тим из Вокинга је приказао задњем крилу и предњем делу болида. Све би изгледало као боја поморанџине коре да Мекларен из неких разлога није бокове болида лакирао у доминатно - нападну црну боју. Кажемо нападну, јер свеукупан утисак о новом болиду доноси визуелни ефекат контраста између црне и наранџасте боје болида.

Вратимо се на суштину приче и на Мерцедес АМГ Петронас. Тим из Вокинга, баш као и Скудерија жарко жели да прекине доминацију Немаца у најбржем циркусу. Да цела машинерија добро иде за болид „мцл 32“ намењен је потпуно нов Хондин мотор. Експерти из Сакуре тврде да нова ергела нема пуно везе са прошлогодишњим мотором, па поприлично самоуверено кажу да Мекларен Хонда ове сезоне улази у нову такмичарску димензију.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар