Бергкамп, Роберто Карлос, Пирло, Кутињо… Стеван Јоветић?!

Севиља је та средина која оживљава каријере!

Фудбал 25.02.2017 | 11:00
Бергкамп, Роберто Карлос, Пирло, Кутињо… Стеван Јоветић?!
Није први пут да Интер не види шуму од дрвета. Да очигледно квалитетан играч не може да игра у Интеру и да буде жртвено јагње због неких других лоших процена. Од Дениса Бергкампа, преко Роберта Карлоса, Андрее Пирла, Кларенса Седорфа, Фабија Канавара, Адријана у првом мандату, те Филипеа Кутиња и Матеа Ковачића у скорије време. Низ Интерових “промашакја”, а тууђих погдака би могао да настави Стеван Јоветић.

У Интеру је дочекан као велико појачање, али врло брзо је изгубио кредит и постао један од изговора тренера и управе за лоше резултате. Мењали су се тренери, а Јоветић је све више падао у сенку пре него што је потпуно прецртан код Де Бура и Пиолија. Одлазак је био једино решење, а две изгубљене године у Интеру су му умањиле рејтинг. Ипак, Севиља је видела ширу слику и знала какве су фудбалске могућности сјајног Црногорца.

Трансфер гуту Монћи је у Севиљи направио империју управо захваљујући политици куповине младих талената и отписаних играча у најбољим годинама. Бројне су каријере оживеле у Севиљи захваљујући Монћијевим проценама. Поменимо само Луис Фабијана, Ивана Ракитића, Мартина Касереса… Јоветић је на добром путу да под сунцем Андалузије растера црне облаке Ломбардије који су се били надвили над његовом каријером. Већ на дебију је срушио Реал Мадрид, укупно је на осам мечева постигао три гола и уписао четири асистенције за Севиљу, али више од бројки храбри то што је оставио утисак правог појачања.

“Играча чине човек и фудбалер. Некада фудбалер не може да успе у окружењу које му не одговара. Али то не значи да је заборавио да игра фудбал. У том случају је неопходно да у њему пробудите човека и мотив који ће опет вратити фудбалера. Управо то је случај са Јоветићем”, рекао је Сампаоли.

Црногорац уживау Севиљи, клуб је задовољан са њим и готово сигурно ће на крају сезоне искористити опцију да га откупи од Интера за 14.000.000 евра. А онда да га једног дана прода и заради на њему… Трговина у фудбалу изгеда просто када си генијалац попут Монћија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар