Монакови суперклинци су у излогу - Реал се први пријавио за лицитацију!

Мадриђани имају амбициозне планове, питање је само колико су реални. . .

Фудбал 26.02.2017 | 12:00
Монакови суперклинци су у излогу - Реал се први пријавио за лицитацију!
Сви су јако добро знали да Монако у својим редовима гаји једну од најталентованијих генерација европског фудбала, те да су у тој групи играча бар тројица или четворица којима се прориче будућност светских суперзвезда, али после представе на Етихаду и спектакуларног окршаја са Манчестер Ситијем јасно да се ту не ради само о пуким талентима, већ у одређеним случајевима о момцима који већ сада могу да се носе са најбољима на врхунском нивоу, у најјачем такмичењу. 

Кнежви су изгубили о Грађана са 3:5, међутим, поред тога што су сачували шансе да прођу даље у излог су нехотице гурнули своја два понајбоља фудбалера. Свака част Лемару, Бакајоку, Сидибеу, Мендију... Највећа пажња ипак је усмерена ка 18-годишњем Килијану Мбапеу и 22-годишњем Бернарду Силви. 

Да је тако дефинитивно знате када се највећи међу највећима зауставе баш испред вашег излога. Наравно, Реал Мадрид! Марка у данашњем издању "прелиминарно" најављује да Краљевићи кују планове за летњи прелазни рок када би требало да им буде скинута забрана трансфера. Лист који је јако добро упућен у збивања у мадридском великану подсећа да је Реал ове зиме остао без Александера Исака за ког је веома био загризао и да тај пораз на тржишту мора да се на неки начин надомести. Килијан Мбапе, или како су га Французи крстили нови Тјери Анри, одушевио је читаву Европу партијом против Ситија, па самим тим и емисаре са Бернабеуу који су уживо пратили утакмицу. Они су у својим тефтерима понели само речи хвале и заказали још једно гледање кроз десетак дана, на стадиону Луј ИИ, када Гвардиолинтим буде дошао Монаку на реванш.

Поред Килијана за око скаутима Реала запао је и Бернардо Силва. Португалац је заправо повезиван са Краљевским клубом још прошлог лета, али блистава партија од пре неколико ноћи поново је активирала интерес пробудила жељу. Како је растанак са Хамесом Родригезом све реалнија и извеснија опција, Силва би Зидану дошао као кец на десет. Не треба ни помињати да се у исто време ради и о инвестицији за будућност и о играчу који би одмах могао да донесе квалитет Краљевићима. 

О цифрама је рано говорити. Мбапе је по Трансфермаркту процењен на 10.000.000 евра, но то свакако није цифра за коју ће бити могуће добити овог момка. Олакшавајућа околност за све заинтересована биће чињеница да њему уговор истиче у лето 2019. Када је у питању Силва он је годину дана дуже везана за Монако и тренутно се његова вредност процењује на 25.000.000, што такође није цифра која би задовољила челнике Кнежева.  

Лето се ближи, лицитације тек крећу. Извесно је само да ће бити лудо...

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар