Бомба која није експлодирала! Кога је то одбио МитроГол?!

Митровић одбио легенду и трансфер у великана! Српски нападач је у јануару могао да пређе у један од најјачих клубова Европе!

Фудбал 27.02.2017 | 20:00
Бомба која није експлодирала! Кога је то одбио МитроГол?!
Могао је до краја сезоне да се бори за титулу у Лиги шампиона, а бориће се за једно од прва два места у Чемпионшипу! Александар Митровић је донео одлуку коју би донео мали број фудбалера.

Из Француске стижу невероватне вести да је Митрогол ове зиме, у јануарском прелазном року одбио понуду Пари Сен Жермена!

И острвски медији се надовезују на изворе из Француске и поткрепљују причу са још неким детаљима. Тврде да је Митровић имао на столу понуду једног од најајчих клубова Европе, али да је решио да остане у Њукаслу и помогне клубу да се врати у Премијер лигу. Тек сада оне његове речи да „осећа одговорност за испадање Њукасла из Премијер лиге и да је остао како би обезбедио повратак“ добијају додатну тежину.

Митровића је звао лично директор француског клуба и прослављени центарфор Патрик Клајверт. Холанђанин је у Митроголу препознао нападача који би помогао француском клубу у наставку сезоне. Прича има смисла...

ПСЖ од класичних нападача има само Единсона Каванија и малдог Жан-Кевина Огустана.Кавани игра сјајно ове сезоне, води битку за Златну коапчку Европе, други је стрелац Лиге шампиона, али у Паризу су проценили да му је потребна подршка. Млади Огустан још није тај калибар и било је опција да оде негде на позајмицу, а да његово место дође неки квалитетнији нападач.

Клајвертова жеља је била да то буде Митровић. Јер, Кавани игра готово сваки меч, троши се и умара се, ПСЖ напада трофеје на више фронтова, а не треба сметнути с ума и да Уругвајац има и напорна путовања због репрезентативних обавеза и да му је понекад потребна поштеда... Због тога се целе зиме спекулисало о доласку центарфора на Парк принчева, најчешће се помињао Лукас Аларио из Ривер Плејта, а сада се испоставља да је и Митровићевоиме било у оптицају. 

Иначе, Митровић је већ два пута играо против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона носећи дрес Андерлехта. Управо из белгијских дана његове каријере га позање Патрик Клајверт. Холанђанин је с пажњом пратио игре српског нападача и тада га етикетирао као потенцијалну звезду.

Осим што је Митровић желео да остане у Њукаслу, ни клуб са севера Енглеске није био расположен за продају српског нападача. Тренер Бенитез је ставио вето на продају било кога из офанзивне линије јер инсистира на систему ротације и Митровић му је неопходан упркос томе што је Двајт Гејл први нападач у већем делу сезоне. То и није лоша одлука с обзиром да се сада Гејл повредио и да ће пропустити наредних пет утакмица па ће Митровићдобити шансу у првих 11. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар