Леброн добија и плеја!

Кливленд Кавалирсима изненада се указала шанса да ангажују бившег Ол стара Дерона Вилијамса.

Кошарка 24.02.2017 | 17:45
Леброн добија и плеја!
Леброн Џејмс тражио је од менаџмента Кливленд Кавалирса да доведе замену за повређеног Џеј Ара Смита и из Атланте је у трејду стигао Кајл Корвер.

Тражио је појачање за унутрашњу линију и потписан је Дерик Вилијамс, други пик са драфта 2011, кога је претходно отпустио Мајами.

Тражио је "Краљ" и новог плејмејкера, да Кајри Ирвинг има адекватну замену и сва је прилика да ће му и та жеља бити испуњена.

Појачање Кавалирса, актуелних шампиона НБА лиге, требало би да постане искусни Дерон Вилијамс (32), кога су уз исплату преосталих неколико месеци уговора отпустили Далас Маверикси.

Екипа Даласа је окренута будућности и има друга решења на позицији плејмејкера, а са друге стране, газда Марк Кјубан жели да омогући Вилијамсу да се у поодмаклим играчким годинама бори за висок пласман.

Дерон Вилијамс био је трећи пик на драфту 2005. године и елитни НБА плејмејкер док је у Јути вртео "пик енд рол" са Карлосом Бузером. Касније је прешао у Њу Џерси (Бруклин) Нетсе, где му је игра постепено изгубила на квалитету, чему су допринеле и повреде скочног зглоба.

Међутим, нема сумње да у споредној улози итекако може да буде од користи врхунској екипи, каква је Кливленд. Ове сезоне је наступио на 40 од 56 утакмица Даласа и бележио у просеку 13 поена и седам асистенција.

За његове услуге заинтересовани су такође Атланта и Јута, али амерички новинари немају дилему да ће његова следећа дестинација бити Охајо.

Кавалирси (скор 40-16) су тренутно први на табели Истока, испред Бостон Селтикса (37-20).

ДВА ОЛИМПИЈСКА ЗЛАТА

Леброн Џејмс и Дерон Вилијамс били су саиграчи у репрезентацији САД на Олимпијским играма у Пекингу 2008. и Лондону 2012, када су освојили златне медаље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар