Одвојити право од пропаганде

Министар правде Србије Нела Кубуровић нада се да ће у новом поступку Међународни суд правде (МСП) у Хагу знати да одвоји право и правду од политичке пропаганде, те додаје да подношење захтјева за ревизију тужбе против Србије вољом једног човјека, а не институције БиХ, покреће питање легитимности тог захтјева.

Србија 23.02.2017 | 23:24
Одвојити право од пропаганде
– Вјерујем да ће Међународни суд правде, када буде разматрао тај захтјев, озбиљно размотрити и то да ли је надлежни орган БиХ поднио захтјев за ревизију, као и да ли Сакиб Софтић може да заступа БиХ – рекла је Кубуровићева.

Кубуровићева је указала да је Предсједништво БиХ у складу са Уставом БиХ једино овлашћено да представља БиХ пред међународним институцијама, па је тако искључиво надлежно и да донесе одлуку о ревизији, која је у овом случају изостала.

(Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Још један стручњак???

23.02.2017 22:35

Ти да си барем у путу прошла поред Правног факултета, не би уста отварала. Процес је готов тек када се исцрпе сви правни лијекови, то увијек подразумјева жалбу на пресуду уколико је странка незадовољна истом. Адвокати одлучују о жалбама, то нема никакве додирне тачке са политиком. Реци лијепо народу да је Америка наредила ревизију, јер нема апсолутно никакве шансе да један мали Бакир приђе типовима као што је Давид Шефер. Човјек је професионални Амерички убица у међународном праву, балканци га само на сликама могу гледати. Докле мислите да нас лажете и сексате у мозак???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антеса

24.02.2017 07:33

Имају среце па их на суду за злоцине брани Српска.

Name

Ре

24.02.2017 08:15

Ала си Ти запјенио, контролиши се мало и продужи пасош јер ћеш морати на другом мјесту тражити ИД, нпрм у Иран

Name

@ре

24.02.2017 10:13

Какав ИД, какав Иран, токмаку један затупљени??? Ти заиста мислиш да један Бакир може ангажовати Давида Шефера? Том човјеку нико на пут не смије стати, он је лик који је створио суд за ратне злочине у Хагу. Бакир му може само олуке чистити и косити траву. Давидова собарица је већа фора од једног Бакира. Само његово име на ревизији је довољно, испрепаданог Софтића и пуномоћ судија неће ни погледати. Ово је игра Америке, резултате чекамо...

Name

подсјецање

23.02.2017 23:08

Ова министарка правде ме подсјети на министарку правде Сњезану Маловиц која је у Лондон лицно носила доказ како је Ганиц, који је тада у Лондону био ухапсен по потјерници из Србије лицно бацао лавовима зиве Србе за храну. А тај 'доказ' се састојао од цланка у Вецерњим Новосима из јуна 1992. Сви знамо како је просло судјење Ганицу и Дивјаку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре подсјечање

24.02.2017 10:10

Хајд не измишљај Није бацао србе веч српску децу.

Name

АР

23.02.2017 23:14

Ко је сад ова јел И она представља конститутивни народ Мала је права све зна одакле је кад је овако паметна

ОДГОВОРИТЕ
Name

некоИЗмасе

23.02.2017 23:48

Колико знам и просла тузба је била мимо насе воље, па нас нико ниста није ни питао ? Па стога невидим разлог да нас и сад неко несто пита. И будали је јасно да иза овога стоје велике силе, како они одлуце тако це да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

24.02.2017 01:54

Да ли је право да се држава искључи и укључе (не)људи у фантомкама у Савамали или је то пропаганда за долазак страни инвестиција у Србију. И поступак Бакира има исту поруку пропагандну инвеститорима : Зашто улагати новац када појединац може и у Србији и БиХ одлучивати умјесто државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗОО

24.02.2017 05:11

Браво за тебе и оног ко ти даде упуства тако се ради у политици.А вјеруј кад би србију прогласили кривим ови наси политоговнари из РС тразили би дејтонски дио остете неби рекли нецемо толико о насим го..ма

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Џоо

24.02.2017 10:40

Ту си 100% у праву, Додик би се уградио у тал без размишљања, таман када би се свог рођеног оца одрекао. Мени ово више мирише на препакивање Српске у замјену да Србија не добије титулу геноцидне и исплаћује милијарде наредних 50+ година. А на крају свега, да циркус буде већи, усвојит ће приједлог/идеју Хрватских бискупа о четири регије, Мостар, Сарајево, Бањалука, Тузла. Остаје нам да чекамо и гледамо...

Name

Вук

24.02.2017 06:24

Бакир није сам покренуо ревизију , има моћне играче иза себе , а то значи да је Сакибова вјеродостојност као правног заступника БиХ пред међународним судом , неупитна . Ти би као Министар правде Србије требала радити на формирању правног тима за заступање Србије у Хагу да се у овом спору не би десило најгоре , многи правници различитих националности који нису политички и национално обојени кажу да има доказа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

24.02.2017 07:26

Осим тога Србија је улозила залбу на пресуду из 2007 и касније је у том процесу уцествово Софтиц,испред БиХ,тада им је био ОК и нису питали да ли има легимитет..хмм. А Софтица русе јос од 2002 разни падабранци из Србије и Српске само суду је познат проблем и односи у рату. Најзалосније је сто Српска писе неке исправке и приједлоге а има највисе пацијената на том суду. Као референца за одбрану Србије су узасни. Брани те пресудјени.