НБА: Нови трејд - Ноел у Даласу, Богут у Филаделфији!

За трејдове у НБА лиги остало је још мало времена, 'пијаца' се затвара у 21 час по средњеевропском времену, а клубови узурбано склапају договоре.  Фила и даље активна, Ноел у Даласу! Сиксерси дали Мавсима младог центра у замену за Богута, још једног играча и пик на предстојећем драфту.

Кошарка 23.02.2017 | 19:40
НБА: Нови трејд - Ноел у Даласу, Богут у Филаделфији!
Недељу за нама обележили су трејдови Демаркуса Казинса у Њу Орлеанс Пеликансе, Сержа Ибаке у Торонто Репторсе, односно Теренса Роса у Орландо Меџик, док су у четвртак Вашингтон Визардси комплетирали долазак хрватског шутера Бојана Богдановића из Бруклин Нетса.

Последња вест стиже нам из Филаделфије, пошто су 76ерси одлучили да пошаљу крилног центра Нерленса Ноела у Далас Мевериксе, у замену за Џастина Андерсоне, Ендруа Богута и пика прве рунде с наредног драфта, а преноси је поуздани Адријан Војнаровски.

Нерленс Ноел (22 године, 211 цм), шести пик са драфта 2013. године, трејдован је последњег дана прелазног рока из Филаделфија Сиксерса у Далас Мавериксе.

Далас је за њега дао ветерана склоног повредама, Аустралијанца Ендруа Богута (први пик 2005), младог крилног играча Џастина Андерсона и право избора у првој рунди овогодишњег драфта.

Ноелу овог лета истиче уговор, а Мавси су овим трејдом ставили до знања да желе да са њим потпишу вишегодишњи уговор. Он је због повреде пропустио почетак сезоне, а од повратка у децембру, бележи 8,9 поена, 5,0 скокова, 1,5 украдених лопти и 0,9 блокада.

Опет, овај договор не значи да је искључен одлазак и Џалила Окафора из града 'братске љубави'.

Двадесетдвогодишњи Ноел ове сезоне просечно бележи 8,9 поена и пет скокова, за нешто мање од 20 минута на паркету, док центар из Аустралије, шампион са Голден Стејт Вориорсима од пре две сезоне, бележи 8,3 ухваћених лопти и три поена за 22,4 минута у игри.

Новинар Адријан Војнаровски објавио је да ће Филаделфија покушати да се договори са Богутом око откупа уговора, па би овај у року од неколико дана могао да постане слободни агент.

Сиксерси су у четвртак послали Турчина Ерсана Иљасову у Атланту, како би ослободили минуте за Хрвата Дарија Шарића.

Одлазак Ноела значи да ће Филин центарски тандем за будућност чинити Џоел Ембид и Џалил Окафор, чијим трејдом у други тим се такође спекулисало претходних дана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар