Анализа: Прави се моћни Реал Мадрид за титулу у Београду...!

Три велика појачања и три нова уговора! Краљевски клуб спрема Дрим тим за наредну сезону.

Кошарка 25.02.2017 | 00:00
Анализа: Прави се моћни Реал Мадрид за титулу у Београду...!
Реал Мадрид је прошле сезоне као актуелни првак неславно завршио одбрану титуле испадањем у четвртфиналу Евролиге. Чак су се мучили да прођу и до четвртфинала. За апетите најтрофејнијег клуба, био је то велики подбачај. Зато Краљевски клуб жели што пре опет на трон најбољег кошаркашког тима у Европи, а ако се то не деси ове, велике су шансе да ће се догодити наредне сезоне.

Спортски дневник Марка који је увек добро обавештен о дешавањима у Реалу, данас доноси причу о великим плановима Мадриђана за наредно лето, а у фокусу су шесторица кошаркаша. Тројица актуелних првотимаца, двојица играча из других клубова и један који је под уговором са Реалом.

Пре довођења појачања, Реал ће кренути у операцију продужетка сарадње са носиоцима игре. Тројица актуелних првотимаца Краљевића ће у наредним данима добити понуде за нове уговоре. Реч је о Фелипеу Рејесу, Рудију Фернандезу и Луки Дончићу.

Иако је закорачио у јесен каријере, капитен Реала Фелипе Рејес је и даље битан шраф Ласовогтима, има велики углед у клубу и Реал му је спремио нови уговор пошто му актуелни истиче на крају сезоне. Састав понуде и дужина новог уговора нису познати…  Други на реду за параф је Руди Фернандез. Њему сарадња истиче у лето 2018. године, има излазну клаузулу од 6.000.000 евра, али Реал жели да га веже новим вишегодишњим уговором и планира да му Рејес једног дана преда штафету капитена.

На крају - онај најбитнији! Сензација европске и светске кошарке Лука Дончић. Њему се већ сада предвиђа прво место на драфту 2018. године, такав таленат се одавно није појавио и питање је како ће се Реал борити са нападима из НБА лиге на суперталентованог  Словенца. Добра ствар је што Дончић не жури, менаџери му нису напунили главу бајкама, стоји са обе ноге на земљи и више пута је истицао да му је најбитније да игра и напредује. Привржен је клубу и жели да прво постане најбољи у Европи пре одласка "преко баре". Преран одлазак у НБА би можда зауставио тај план. Словенац има уговор са Реалом до 2021. године и излазну клаузулу од 5.000.000 евра. Реал жели да му повећа плату, продужи уговор и повећа клаузулу.

Када заврши преговоре о новим уговорима, Реал Мадрид ће кренути у довођење појачања. Једно већ имају у шакама. Тачније, њихов је играч. Реч је о аргентинском плејмејкеру Факунду Кампацу који игра као позајмљен кошаркаш у Мурсији. Реал га је довео после сјајних партија на Мундобаскету у Шпанији пре две и по године. Аргентинац се није баш најбоље адаптирао, али има огромно коашаркашко знање које само треба каналистати и адаптирати на европски стил кошарке. Међутим, то и није био главни разлог његовог одласка на позајмицу у Мурсију већ држављанство. Реал није имао места за играче са пасошем ван ЕУ, па је Кампацо жртвован због Ајона, Рендолфа и Томкинса. Сада је Аргентинац ушао у процедуру добијања шпанског држављанства, у Мурсији је много напредовао и наредног лета се враћа у Мадрид на место Дрејпера који ће напустити клуб.

Од појачања, Реал је нациљао још двојицу евролигашких играча - Николу Мелија и АдамаХангу.

Феноменални Мели блиста у Бамбергу и један је од најбољих играча Евролиге. За Италијана ће се сасвим сигурно борити многи богатији клубови јер је прерастао Бамберг, а Реал је један од њих. Мели би био сјајно појачање у рекету ако Рендолф оде у НБА што је мање вероватна опција, односно ако клуб напусти ветеран Ноћиони и пензионише се што је далеко реалнија могућност.

Велика жеља тренера Пабла Ласа и оперативаца мадридског клуба је Адама Ханга. По многима једно од најбољих крила у Европи. Мађар који има афричке крви (по оци из Екваторијалне Гвинеје) блиста ове сезоне у Басконији, а те партије ће сигурно наплатити наредног лета када му истекне уговор са клубом из Виторије. Зато Реал већ сада креће у операцију његовог довођења како би предухитрио конкуренте. Ханга би требало да дође као замена за Џефрија Тејлора којем такође истиче уговор наредног лета и нико у Реалу нема намеру да наставља сарадњу са њим. Претњу Реалу представљају најаве да би Ханга могао већ наредног лета у Сан Антонио који га је драфтовао још 2011. године. 

То би по мадридским плановима требало да буде тим који ће Реал опет учинити најмоћнијим клубом у Европи и који ће у Београду на фајнал-фору опет завладати Европом. Ако то не учини већ ове сезоне… 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар