Зашто мобилни никада не треба носити у задњем џепу?

Телефони се дају бебама, жене их некада носе закачене за грудњак, а мушкарци у задњем џепу панталона.

Здравље 23.02.2017 | 08:48
Зашто мобилни никада не треба носити у задњем џепу?
Ако сте и даље у недоумици у вези с тим да ли мобилни телефони могу да буду опасни по здравље, требало би да чујете докторку Деверу Дејвис која упозорава на ризике ношења мобилног телефона уз кожу и изложене делове тела.

Дејвис је показала снимке мамографа 39-годишње Кинескиње која живи у Америци, вегетаријанке из Калифорније која је имала неколико формираних тумора баш на месту где је носила мобилни телефон - на десној дојци (јер је телефон носила закачен за бретелу бруса, уз кожу десне дојке). Носила је мобилни на том месту по четири сата дневно, седам година.

Истраживачи Универзитета у Ексетеру су открил мали, али константан пад квалитета сперме мушкараца чије су гениталије биле изложене зрачењу мобилног телефона. Иако истраживачи нису пронашли повезаност између зрачења телефона и слабије плодности, откриће би могло да објасни до сада нејасну појаву пада броја сперматозоида у узорцима из целог света.

Поседице су најгоре за оне мушкарце који су већ изложени и другим факторима ризика који утичу на бројност сперматозоида, пише неwс.цом.ау.

"Ако имамо у виду повећану употребу бежичних уређаја и општи пад квалитета сперме који је примећен у протеклих 10-20 година у развијеним земљама, ова тему би требало подробно да се испита", рекла је Фиона Метјуз.

Довољно је да мобилни носите у торби или јакни - за сваки случај.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар