"Само бих Рафу и Федерера гледао у пет ујутро"!

"Пробудио сам се у пет ујутро како бих гледао финале, а да су играли неки други тенисери – мислим да не бих то урадио", казао је Хуан Мартин дел Потро за ЕСПН.

Тенис 27.02.2017 | 19:45
"Само бих Рафу и Федерера гледао у пет ујутро"!
Помало неочекивано у финалу овогодишњег Аустралијен опена гледали смо Рафаела Надала и Роџера Федерера, тенисере који су месецима пре тога муку мучили са повредама, а двојица тенисера, који су обележили једну еру, одиграли су меч за памћење у пет сетова.

Швајцарац је стигао до свог 18. гренд слема у каријери након шестомесечне паузе због повреде колена, а треба подсетити и да има 35 година.

Један од оних који су уживали у овом мечу је Хуан Мартин дел Потро.

"Мислим да је то сјајно за играче, али и за навијаче", казао је он о дуелу великих ривала за ЕСПН.

Истиче да су њих двојица недостајали АТП туру, а да ни због једног другог меча не би остао уз телевизор и гледао тенис. И он је сам имао проблема са повредама, па схвата колико је снаге потребно да би се поново вратио на стари ниво.

"Пробудио сам се у пет ујутро како бих гледао финале, а да су играли неки други тенисери – мислим да не бих то урадио. Од њих можете толико тога да научите сваког дана. Када имате такав природни таленат као Федерер – морате само добро да радите на физичкој припреми. Ако сам ја могао да се вратим после повреде и одиграм добар део сезоне, замислите шта може он који је најбољи свих времена", поручио је Аргентинац.

Има и поруку за свог омиљеног тенисера који је тренутно деветопласирани на АТП листи.

"Надам се да ће остати здрав, било би сјајно када би се он са Ђоковићем и Марејем такмичио за прво место АТП листе", закључио је Дел Потро.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар