Оливеру Ивановићу кућни притвор

Међународно судско вијеће Основног суда у Косовској Митровици одредило је кућни притвор лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу. Он је у затворском притвору провео 33 мјесеца, а око 13 часова је пребачен у свој стан на сјеверу Митровице. Завршила се само једна фаза, предстоји борба да се докаже да сам апсолутно невин, поручио је Ивановић.

Србија 22.02.2017 | 16:15
Оливеру Ивановићу кућни притвор
Када је стигао испред своје зграде, Ивановић се поздравио са породицом и осталим окупљенима који су дошли да га подрже.

"Завршила се само једна фаза, предстоји борба да се докаже да сам апсолутно невин, сви који ме знају, и Срби и Албанци, знају да ја немам никакве везе с тим злочином, али морам да убиједим и Судско вијеће у то. Тежак је пут, али ја ћу то сада прећи, прошао сам много тога, проћи ћу и ово", рекао је Ивановић.

Његов адвокат Небојша Влајић је рекао да ће одлука поново бити разматрана након истека два мјесеца.

"Имам утисак да и овај суд дијели правду на кашичицу и у дијеловима као што је учинио и Апелациони суд, који није имао храбрости да у потпуности ослободи Ивановића, већ је првостепену пресуду укинуо. Сада и Основни суд, умјесто да омогући одбрану са слободе, одређује кућни притвор, али ако је ово један корак ка његовој слободи, ми ово рјешење поздрављамо", рекао је Влајић.

Влајић је додао да ће почетком марта бити одржана статусна конференција о утврђивању датума новог суђења.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хммммм

22.02.2017 18:08

Добро дошао кући ,добри цовјеце..Жив и здрав био својој породици а истина је спора али достижна.Сад нека те Вучић стави на мјесто младјаног Дјурица, јер ти си прави цовјек за то мјесто..

ОДГОВОРИТЕ