Пет промјена у навикама за здравији живот

Често се дешава да људи започну реализацију плана за мршављење, али потом одустану, јер им се чини да је сувише тешко да га се придржавају.

Здравље 22.02.2017 | 09:15
Пет промјена у навикама за здравији живот
Међутим, ако вам се то деси, немојте да се нервирате. Имајте на уму да они који успеју да смршају и да се хране здраво схватају да је то дугорочан процес и да се не дешава преко ноћи. Предузмите једноставне, ефикасне кораке ка здравијим навикама како не бисте одустали.

Лиз Јозефберг, стручњак за велнес и мршављење, већ 15 година помаже познатима да смршају, одрже смањену телесну тежину и остваре здравији начин живота. Ево неких од њених омиљених и једноставних савета за стварање успешних и здравих навика на дуге стазе:

1. Уштедите време на залихама
Сви су презаузети и често се дешава да остану без залиха хране усред недеље. Да бисте се што лакше придржавали плана, савет је да у мобилном телефону увек имате списак основних намирница и знате где можете на брзину да купите нешто једноставно за припрему, као што је печена пилетина, на пример. Она може да послужи за разне врсте оброка, лака је за припрему и ако планирате да скувате један комад, онда можете и да испечете још два и оставите их за неке будуће оброке. Без обзира на то да ли планирате да додате пилетину у супу да би била богатија протеинима, направите здравији сендвич са пилећом салатом или на брзину припремите тортиље са пилетином које ћете понети, преливи фирме Болтхоусе Фармс нуде савршене кремасте укусе који садрже мање калорија и масти од неких других додатака.

2. Одржавајте реед у кухињи
Према студији Лабораторије за храну и брендове Универзитета Корнел, уредна кухиња може да вас наведе да једете мање, што помаже код контроле порција и мршављења. Поред тога, уређење спаваће собе тако да буде право место за одмор може да вам помогне да боље спавате ноћу, што је такође делотворно код мршављења.

3. Почастите себе с времена на време
Примена контроле порција не значи да морате у потпуности да се одрекнете своје омиљене хране. Наравно да не можете стално да је једете, али сасвим је у реду да и то повремено приуштите себи, под условом да се придржавате дефинисане величине порција. Каа једете своју омиљену храну, препустите се том уживању у потпуности. Ако је у питању сладолед или колач, само напред – али поштујте величину порција.

4. Немојте само да вежбате, крећите се
Вежбање високог интензитета је одлично, али је такође важно да у свакодневну рутину убаците и кретање мањег интензитета. Кретање је једнако важно као вежбање и једноставне кретње као што је ходање помажу у одржавању доброг здравља. Нађите времена да у свој дан убаците и вежбање и кретање и трудите се да се крећете што више. Кад обављате куповину, паркирајте се даље од улаза у продавницу или сваки пут кад на послу идете у тоалет, одвојите мало времена да прошетате око блока или зграде.

5. Пробајте нешто ново.
Ако сте остали без идеја за припрему хране, испробајте неке здраве нове рецепте који не губе ништа на укусу, као што је сендвич са салатом од леблебија и каријем са Цлассиц Ранцх преливом фирме Болтхоусе Фармс. Виљушком или миксером уситните 425г (1 конзерву) леблебија (опраних и просушених) у чинији. У то додајте једну трећину шољице Цлассиц Ранцх прелива фирме Болтхоусе Фармс, 1,5 кашичицу карија у праху, 3 кашике исецканог црвеног лука, 2 кашике сувог грожђа и 1 кашику свеже исецканог коријандера. Поделите салату од леблебија и ставите је на парче тостираног хлеба од целог зрна са семенкама или клицама и поспите пола шољице свежих клица преко тога. Додајте друго парче тостираног хлеба да бисте добили готов сендвич. Пошто се преливи фирме Болтхоусе праве са јогуртом, природно су кремасти и садрже мање калорија и више протеина од прелива на бази уља.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар